Antena 3 CNN Actualitate Turiștii din stațiunea 2 Mai se plâng că sunt intoxicați cu fum de fiecare dată când fac plajă

Turiștii din stațiunea 2 Mai se plâng că sunt intoxicați cu fum de fiecare dată când fac plajă

Turiștii care se află pe litoral și au ales stațiunea 2 mai că destinație de vacanță, se plâng că sunt intoxicați cu fum de fiecare dată când fac plajă, din cauza vapoarelor de la Șantierul Naval Mangalia.

Turiștii din stațiunea 2 Mai se plâng că sunt intoxicați cu fum de fiecare dată când fac plajă
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    26 Iul 2021   •   12:04

Vapoarele care intră și ies din Șantierul Naval Mangalia sunt sursă de nemulțumire pentru turiștii care fac plajă în stațiunea 2 Mai. Aceștia spun că motoarele navelor sunt pornite zilnic și degajă cantități foarte mari de fum înecăcios, care ajunge până pe plajă.

Aceștia spun că sunt expuși la poluare de fiecare dată când vin la malul mării, iar grija lor cea mai mare o reprezintă sănătatea copiilor, care se joacă nestingheriți pe plajă.

În fotografiile făcute de turiști pe plajă se poate vedea dâra de fum gros și negru care rămâne în urma navelor din larg.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Şantierul Naval Mangalia SA, în datele Registrului Comerţului

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, interogat la data de 28 mai 2021, compania a luat fiinţă în anul 2001, având sediul social în Municipiul Mangalia, Intr. Portului, nr. 1, județul Constanţa. Capitalul social subscris, de 15.896.010 lei, integral vărsat, este compus din 1,589,601 de acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 10 lei. Societatea Şantierul Naval Midia SA este controlată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care deține 100% din acțiuni.
 
Persoane împuternicite ale societăţii, care se ocupă de repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor, sunt: Lucian-Costel Bulgaru, Cătălin Ciupercă, Cristian Ianca – administratori și Doru Jianu – director general.
Cenzorul companiei este ROMAR-CO AUDIT SRL, reprezentat prin Gheorghe Rusu.
 
În anul fiscal 2018, societatea Şantierul Naval Mangalia SA a avut 34 de salariaţi, cifră de afaceri de 1.604.077 lei şi pierdere de 1.764.630 lei. În anul fiscal 2019, societatea a avut 34 salariați, o cifră de afaceri de 1.915.164 lei și profit de 437.313 lei. Pentru anul fiscal 2020 nu există înregistrări în evidențele Registrului Comerțului.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close