Antena 3 CNN Actualitate Turiştii refuză să poarte măştile de protecţie: ''Virusul intră şi prin ochi şi prin contactul cu pielea!''

Turiştii refuză să poarte măştile de protecţie: ''Virusul intră şi prin ochi şi prin contactul cu pielea!''

Zeci de turişti nu evită zonele aglomerate, în ciuda îndemnului epidemiologilor de a respecta măsurile de distanţare şi protecţie împotriva coronavirsului. Majoritatea persoanelor aflate fie pe litoral, fie în staţiunile montane nu cred în puterea de protecţie a măştilor, despre care spun că sunt inutile, iar ''virusul intră şi prin ochi şi prin contactul cu pielea''.

Turiştii refuză să poarte măştile de protecţie: ''Virusul intră şi prin ochi şi prin contactul cu pielea!''
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2020   •   21:10

Turiştii se închesuie pe plajă, în special la sfârşit de săptămână, în ciuda recomandărilor de a respecta măsurile de distanţare şi protecţie împotriva coronavirusului.

Pe plajă, aglomeraţia este cuvântul de ordine, iar despre ditanţare socială nici nu poate fi vorba.

Cei mai mulţi turişti ignoră îndemnul specialiştilor şi refuză să poarte mască, unii dintre ei chiar şi în spaţii închise.

Aceeaşi situaţie se întâmplă şi la munte. Oamenii spun că atâta timp cât se află în spaţiul exterior, nu este nevoie să poarte mască. În schimb, spun că au grijă să stea la distanţă faţă de alţi oameni.

''Consider că masca este inutilă. Nu te apără de nimic. Aşa cum spun tot ei, virusul intră şi prin ochi şi prin contactul cu pielea. Şi atunci la ce mai porţi masca? Imunizarea se face direct, aşa cum au făcut toate ţările europene'', spune un turist aflat la Braşov.

Ulimele date raportate de specialişti arată că în ultimele 24 de ore, 450 de români s-au infectat cu noul coronavirus. Cei mai mulţi dintre ei sunt din judeţele Prahova, Braşov, Buzău, Argeş, dar şi din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: coronavirus măşti turisti
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close