Antena 3 CNN Actualitate Un ucrainean, prins cu arme și muniție în timp ce încerca să intre în România

Un ucrainean, prins cu arme și muniție în timp ce încerca să intre în România

Două incidente care implică arme și cetățeni ucraineni au avut loc în Republica Moldova.

Un ucrainean, prins cu arme și muniție în timp ce încerca să intre în România
Sursa foto: hepta
de Andrei Cojocaru    |    29 Apr 2022   •   12:55

Într-un prim incident, un cetățean ucrainean a fost depistat înarmat la vama Leușeni - Albița.

"Asupra bărbatului au fost găsite un cuțit cu lama de 17 centimetri, un pistol și peste 100 de cartușe. Suspectul a spus că se deplasează în Germania cu mașina personală și nu are altceva de declarat.

Într-un al doilea incident, pe aeroportul din Chișinău au fost găsite echipamente militare în bagajele unui bărbat cu dublă cetățenie, ucraineană și americană. Este vorba de veste anti-glonț, căști de protecție, binoclu și trusă militare. Persoana în cauză nu declarase aceste echipamente.

Consilierul lui Zelenski spune că războiul se poate extinde în Republica Moldova, Belarus și Rusia

Incidentele semnalate vineri dimineață vin în contextul în care de la Kiev au fost făcute, recent, declarații de natură să tensioneze și mai mult situația din Republica Moldova.

Consilierul președintelui Zelenski, Oleksii Arestovici, a spus că extinderea conflictului armat din Ucraina în Republica Moldova, în Belarus, dar și pe teritoriul Rusiei, este foarte probabilă.

Iar jurnalistul ucrainean Dmitri Gordon a spus că, dacă forțele ucrainene au această capacitate, ar trebui să atace trupele ruse staționate în zonele separatiste din Republica Moldova.

Deocamdată, autoritățile de la Chișinău nu au reacționat la aceste declarații,", a transmis corespondentul Antena 3, Andrei Cojocaru.

Misiune OSCE la Chișinău și avertismente către cetățenii SUA: "Părăsiți regiunea transnistreană!"

Situația în regiunea separatistă transnistreană rămâne tensionată.

O misiune a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, OSCE,  se află la Chișinău în perioada 28-30 aprilie.

Delegația va avea întâlniri cu reprezentanții autorităților Republicii Moldova, dar va efectua vizite și la Tiraspol, cu scopul de evalua starea actuală a lucrurilor, în urma evenimentelor recente.

Bulgaria si Germania au emis alerte de securitate în care au semnalat înrăutățirea situației de securitate și și-au avertizat cetățenii să evite deplasările în regiunea transnistreană.

Celor deja prezenți în regiune li s-a spus să plece.

Și SUA au lansat un avertisment similar.

×
Subiecte în articol: ucrainean Leușeni arme România
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close