Antena 3 CNN Actualitate UDMR-ist dat în urmărire naţională. Are de executat 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare

UDMR-ist dat în urmărire naţională. Are de executat 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare

UDMR-ist dat în urmărire naţională. Are de executat 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare
Sursa foto: sursa foto: Adevarul
03 Dec 2017   •   16:42

Un fost primar UDMR-ist este dat în urmărire naţională după ce a fost condamnat,definitiv, la mai mulţi ani de închisoare de către judecătorii Curţii de Apel Oradea.

El a fost acuzat de abuz în serviciu într-un dosar care priveşte o fraudă de 650.000 lei în dauna Ministerului Culturii, potrivit Adevărul.

Ştefan Tripo, fostul primar UDMR al comunei Chişlaz este căutat de poliţişti pentru a fi încarcerat, fiind condamnat, definitiv la 4 ani şi 3 luni de închisoare cu executare. . Acestuia i se impută că, în 2008, a decontat un avans în valoare de 57.842 lei unei firme de construcţii din Oradea, patronată de afaceristul Cristian Spridon, ca să ridice un cămin cultural în satul Chiraleu, nefinalizat.

În înţelegere cu afaceristul, fostul edil a indus în eroare Ministerul Culturii pentru a obţine o finanţare nerambursabilă în valoare de 560.000 lei, în anul 2008, pentru finalizarea căminului cultural. Edilul s-a folosit de acte falsificate ce atestau în mod nereal încheierea lucrărilor de către firma Spridoncris SRL, banii fiind folosiţi de administratorul acesteia în alte scopuri.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close