Antena 3 CNN Actualitate Pleacă UDMR de la guvernare? Scandal uriaș în Guvernul Ciucă

Pleacă UDMR de la guvernare? Scandal uriaș în Guvernul Ciucă

Săptămână decisivă pentru UDMR. Maghiarii trebuie să dea raport în coaliția de guvernare după declarațiile controversate ale premierului maghiar de la Tușnad.

Pleacă UDMR de la guvernare? Scandal uriaș în Guvernul Ciucă
Sursa foto: hepta
de Vasile Marcu    |    01 Aug 2022   •   13:01

Există voci care spun că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare dacă nu va condamna afirmațiile lui Viktor Orban. Deocamdată, sunt doar voci care merg pe această idee, în condițiile în care, până acum, niciunul dintre liderii maghiari nu s-a delimitat de declarațiile făcută de premierul Viktor Orban. 

În acest moment, liderii PSD și PNL așteaptă explicații din partea celor de la UDMR în privința felului în care s-au comportat la Tușnad, acolo unde au aplaudat declarațiile făcută de Victor Orban. Aceștia sunt supărați pentru că cei de la UDMR par să îi sfideze atât pe ei, cât și pe președintele Klaus Iohannis. Acesta spune că cei de la UDMR ar trebui să își explice declarațiile și poziția avute la Tușnad, dar până în acest moment a existat doar o declarație publică făcută de liderul UDMR. 

Maghiarii spun că nu au motive să își justifice comportamentul deoarece toate declarațiile făcute de Viktor Orban au fost scoase din context și, mai mult decât atât, nu au ce să comenteze. 

Cu siguranță urmează ca zilele următoare, în coaliția de guvernare, să aibă o loc o discuție în acest sens. 

Declaraţiile făcute de Viktor Orban au şocat Europa 

Premierul Ungariei a făcut propagandă pro-Rusia şi vorbește de faptul că guvernele din Europa vor pica la fel ca niște piese de domino

De asemenea, Viktor Orban vorbește de amestecul de rase şi îi dă dreptate ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.  

Viktor Orban face propagandă pro-Rusia cu miniştri români la masă 

Toate declaraţiile făcute de Viktor Orban la Băile Tuşnad au fost făcute la masă cu reprezentanţi ai Guvernului României. 

De faţă a fost vicepremierul Kelemen Hunor, dar şi ministrul Sportului, Eduard Novak. 

Totodată, la eveniment a apărut şi un banner pe care scria: "Transilvania, pământ românesc". 

Mesajele transmise de premierul Ungariei, Viktor Orban, au fost făcute la evenimentele organizate la Băile Tuşnad, mesaje considerate naţionaliste, antieuropene, proruse, mesaje care au generat un ecou la nivel european.  

O reacţie a venit din partea purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, care a spus că aceste declarații făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, în România, se înscriu în categoria de propagandă rusă.  

Şi Paul Stănescu a avut o reacţie. Secretarul general al PSD a spus că România nu este o trambulină pentru mesaje antieuropene şi proruse. 

×
Subiecte în articol: UDMR Klaus Iohannis
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close