Antena 3 CNN Actualitate Udrea: Eu ştiu că hotelierii câştigă suficient în două luni de vară

Udrea: Eu ştiu că hotelierii câştigă suficient în două luni de vară

Udrea: Eu ştiu că hotelierii câştigă suficient în două luni de vară
Sursa foto: elena udrea
23 Feb 2009   •   04:41

Ministrul Turismului, Elena Udrea, promite că se apucă serios de treabă şi va controla hotelierii pentru a se asigura că aceştia nu profită de tichetele de vacanţă pentru a mări preţurile şi nu a face investiţii deloc.
Referindu-se la bugetul mare primit de ministerul pe care îl conduce, 76% din banii ?vor merge în investiţii pentru proiecte care sunt aprobate din 2006, pentru care s-au finanţat studiile de fezabilitate şi proiectele, dar după aceea nu s-au mai primit bani pentru a fi executate. Am luat bani pentru o parte din ele, şi, în măsura în care pot începe lucrările, vom trimite banii Consiliilor Judeţene. Printre aceste proiecte sunt trei porturi în Tulcea, la Serichioi, Murighiol şi Sfântul Gheorghe, plaja Sulina, centrul balnear de la Tuşnad şi cel de la Praid, precum şi cel mai mare domeniu schiabil din Europa de Est în Parâng, la Petroşani, cu 36 de kilometri de pârtie?, declara Udrea pentru Cotidianul.
De asemenea, ministrul sublinia că banii pentru promovare vor veni în special din fondurile Uniunii Europene, care acord 150 de milioane de euro în acest scop, până în 2013. Politiciana aprecia că turimul este de 20 de ani în criză, dar va reuşi să contrabalanseze efectele crizei.
Ministrul promite că va controla ?calitatea produselor şi a serviciilor, pentru că oamenii se plâng de aceste standarde. Nu ţinem ca turismul românesc să fie ieftin, ci unul în care preţurile să fie corecte faţă de serviciile care se prestează. Vom mări departamentul de control, vom angaja mult mai multe persoane, deoarece până acum controlul se făcea cu patru oameni la nivel de ţară. Cât priveşte posibilitatea ca ei să crească preţurile, nu putem interveni. Putem încerca, tot în colaborare cu ei, să creăm programe turistice pe care ministerul le va promova, pentru a distribui aceste tichete de vacanţă în mod egal pe perioada sezonului, nu numai în lunile de vârf. Este mai atractiv să te duci să stai în loc de trei zile în iulie două săptămâni în iunie sau mai, când preţurile sunt mai mici. Eu ştiu că hotelierii câştigă suficient în două luni vara cât să nu-i intereseze să ţină hotelurile deschise cinci luni. Dar omoară turismul românesc, pentru că eu nu mă mulţumesc să vină românii cu bani să stea două luni la mare. Pe mine mă interesează ca litoralul să fie atractiv pentru toată piaţa internaţională. Am spus că, dacă plecăm în control, închidem jumătate din turismul românesc, dar nu ăsta e scopul nostru. Ei trebui să înţeleagă că au o responsabilitate. Aş dori ca sezonul turistic să înceapă pe 19 aprilie şi să ţină până în octombrie?.
Foto: intactimages.ro Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea ministrul turismului
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close