Antena 3 CNN Actualitate Udrea promite reabilitarea a 500 km de drumuri judeţene din proiectul de 10.000 de km

Udrea promite reabilitarea a 500 km de drumuri judeţene din proiectul de 10.000 de km

Udrea promite reabilitarea a 500 km de drumuri judeţene din proiectul de 10.000 de km
Sursa foto: elena udrea
02 Iun 2010   •   08:05

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a declarat că îşi propune să reabiliteze în acest an 500 de km de drumuri judeţene din bani de la bugetul de stat, ce fac parte din proiectul anunţat la începutul acestui an de reabilitare a 10.000 km de drumuri judeţene.
"Stabilirea bugetului pentru acest proiect depinde de Ministerul Finanţelor Publice. Să directionăm banii pentru bugetul pentru reabilitarea de drumuri.
Nu se poate realiza tot cu banii pe care îi avem acum, dar o parte din alocări pot fi redirecţionate, astfel încât să se realizeze proiectul", a declarat Elena Udrea, la prima conferinţă transmisă de minister în direct pe Internet.
Aceasta arăta că au mai fost contractaţi alti 2.063 km de drumuri în vederea reabilitării şi modernizării, însă prin Programul Operaţional Regional, care este finanţat din fonduri europene.
Altfel, ministrul Elena Udrea spunea în luna februarie că investiţia privind proiectul pentru reabilitarea a 10.000 km de drumuri judeţene, declarate eligibile, dar nefinanţate, s-ar putea ridica la un miliard de euro.
Ministrul arăta atunci că aceste lucrări vor dura câţiva ani, întrucât este vorba de o distanţă mare de drumuri.
Ea menţiona acum că guvernul ar putea aproba miercuri proiectul privind modernizarea a 10.000 km de drumuri judeţene.
Aceasta arăta că investiţia va fi de peste două miliarde de euro şi ar urma să se finalizeze în 2012.
Ministrul a mai spus că drumurile vor fi reabilitate conform unor criterii precum relevanţa economică sau socială sau legătura acestora cu obiective turistice. În plus, întrucât unele dintre acestea traversează mai multe judeţe, licitaţiile ar putea fi transferate de la consiliile judeţene sub autoritatea ministerului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close