Antena 3 CNN Actualitate Udrea răsplăteşte loialitatea: Îşi scapă angajaţii de problemele cu justiţia

Udrea răsplăteşte loialitatea: Îşi scapă angajaţii de problemele cu justiţia

 Udrea răsplăteşte loialitatea: Îşi scapă angajaţii de problemele cu justiţia
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Feb 2011   •   09:51

Update:
Elena Udrea dezminte informaţiile privind contractul cu Circul Globus din 2006. Potrivit Biroului de Presă al Ministerului Turismului, lipsa existenţei unui prejudiciu în acest caz a fost constatată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu de Elena Udrea şi nici de Direcţia juridică a ministerului.

Elena Udrea spune că "Afirmaţiile de genul „Elena Udrea îşi scapă oamenii de problemele cu justiţia" sunt aberante, de vreme ce tocmai justiţia a fost cea care a decis că problemele invocate de Curtea de Conturi nu există."=
....................................

Ministrul Turismului, Elena Udrea, îşi scapă oamenii loiali de poblemele cu justiţia, scrie Jurnalul Naţional. După patru ani de procese, mai mulţi angajaţi ai ministerului au scăpat de plata a 200.000 de lei, un prejudiciu creat într-un contract cu Circul Globus şi descoperit de Curtea de Conturi. Totul prin bunăvoinţa ministrului Udrea.

În anul 2006, Curtea de Conturi a depistat mai multe nereguli cu privire la un contract încheiat între mai mulţi angajaţi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism, apropiaţi ai Elenei Udrea, şi circul Globus. Potrivit datelor înaintate către Parchet, mai mulţi funcţionari ai autorităţii ar fi aprobat şi efectuat plăţi, către Circ fără a avea documente justificative.

Potrivit contractului, Autoritatea Naţională pentru Turism era obligată să plătească peste jumătate de milion de lei. Deşi reprezentanţii circului Globus au adus documente pentru decontarea a peste 270.000 de lei, apropiaţii Elenei Udrea au virat în contul respectiv 460.000 de lei. Aproape dublu faţă decât era nevoie. Curtea de Conturi a trimis dosarul la Parchet şi ulterior, funcţionarii publici au fost daţi în judecată pentru recuperarea prejudiciului.

În anul 2009 Autoritatea Naţională pentru Turism s-a transformat în Ministerul Turismului. După 4 ani de procese, Elena Udrea a intervenit şi a rezolvat întreg cazul, potrivit Jurnalului Naţional. Direcţia Juridică din minister a întocmit o întâmpinare în numele acesteia, prin care se arata că angajaţii nu au de ce plătească prejudiciul creat pentru că tot cazul a pornit de la nişte erori de calcul.

Peste ani, mare parte dintre funcţionarii Autorităţii Naţionale pentru Turism au ajuns să lucreze îndeaproape cu Elena Udrea. Unii dintre ei, au fost puşi chiar în funcţii înalte în minister.
 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea proces
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close