Antena 3 CNN Actualitate Udrea vrea o nouă Vamă Veche şi complex balnear în Bucureşti

Udrea vrea o nouă Vamă Veche şi complex balnear în Bucureşti

Udrea vrea o nouă Vamă Veche şi complex balnear în Bucureşti
Sursa foto: elena udrea
28 Ian 2009   •   18:59

Ministrul turismului, Elena Udrea, s-a arătat nemulţumit de modul cum arată şi cum se dezvoltă Vama Veche. Ea ?a ameninţat? că va propune înfiinţarea unei noi staţiuni care să copieze caracteristicile de odinioară ale Vămii Vechi, în caz că situaţia din zonă se strică şi mai mult. Până atunci, Udrea a anunţat miercuri,la Madrid, că are de gând să exploateze potenţialul curativ al apelor termale ale Bucureştiului, prin construirea unui complex balnear în nordul Capitalei.
"Dacă aceste construcţii nu vor înceta, vom căuta o nouă locaţie pentru ridicarea de la zero a unei staţiuni de tipul Vama Veche", a declarat Elena Udrea. ?Niciodată n-aş fi autorizat ce s-a construit în Vamă, dar, neavând statutul de staţiune, nu putem lua nicio măsură?, a punctat Udrea, citată de Evenimentul Zilei.
Pe de altă parte, aceasta vrea să atragă cât mai mulţi turişti prin dezvoltarea de cazinouri la malul Mării Negre. De asemenea, doreşte ca Tarom să pună curse charter la dispoziţia turiştilor din Germania şi Israel.
Totodată, Elena Udrea doreşte ca accesul dintre Delta Dunării şi litoral să fie facilitat prin deschiderea unor trasee, iar în acest sens vrea să poarte discuţii cu autorităţile din Tulcea şi Constanţa.
Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Turismului estimează că 2009 va aduce prima scădere a turismului din ultimii şase ani, ca urmare a crizei economice. Se estimează că numărul de turişti va scădea cu 2%.
Complex balnear pentru izvoarele termale ale Bucureştiului
După ce a susţinut că Bucureştiul are potenţial balnear, ministrul Turismului, Elena Udrea, a anunţat că instituţia pe care o conduce s-ar putea implica în construirea unui complex balnear în nordul Capitalei.
"Aş dori ca ministerul să se implice în exploatarea izvoarelor termale din nordului Bucureştiului. Acum urmează să găsim formula legală pentru construirea unui complex balnear în zona izvoarelor termale despre care am mai pomenit", a precizat Udrea, la Târgul Internaţional de Turism la Madrid, care se desfaşoară în perioada 28 ianuarie-1 februarie.
Ministrul Turismului a adăugat că studiul de fezabilitate va fi realizat în maxim o luna de zile, iar complexul va avea un hotel, centru de infrumuseţare şi tratament şi ştranduri. Ministrul a recunoscut că nu cunoaşte valoarea investiţiei şi locaţia exactă a viitoarei construcţii, dar vrea ca aceasta să fie gata în timpul mandatului ei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea turism Delta Dunarii Vama Veche
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close