Antena 3 CNN Actualitate Ultimele zile pentru recuperarea taxei auto

Ultimele zile pentru recuperarea taxei auto

Ultimele zile pentru recuperarea taxei auto
20 Aug 2018   •   17:23

Mai sunt doar două săptămâni în care românii care au plătit taxa auto în ultimii 11 ani mai pot cere recuperarea banilor. Deşi procedura a fost simplificată la începutul verii, sunt încă şoferi care spun că ANAF le solicită documentele suplimentare. Alţii abia acum au aflat că pot să-şi ceară taxa înapoi. Potrivit Ministerului Mediului, se estimează că anul acesta e nevoie de 845 de milioane de lei pentru restituirea taxei auto.

Cei care nu depun cererea până la 31 august vor pierde definitiv banii. Acum procedura este simplă. Nu este nevoie nici măcar de dovada plăţii taxei, subliniază reprezentanții ANAF.

Pe lângă taxa achitată, proprietarii maşinilor pot primi, la cerere, şi o dobândă de 0,02% pentru fiecare zi cuprinsă între momentul achitării şi momentul restituirii.

Termenul limită pentru restituirea taxei este sfârşitul acestui an pentru cei care au plătit primele 3 forme ale taxei, în vigoare până în martie 2013. Ceilalţi, care au achitat timbrul de mediu, au termen de recuperare între 1 septembrie şi 31 martie 2019.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close