Antena 3 CNN Actualitate Ultimii 20 de ani, în drumuri. Câţi kilometri de autostrăzi au făcut românii, în comparaţie cu restul europenilor

Ultimii 20 de ani, în drumuri. Câţi kilometri de autostrăzi au făcut românii, în comparaţie cu restul europenilor

Ultimii 20 de ani, în drumuri. Câţi kilometri de autostrăzi au făcut românii, în comparaţie cu restul europenilor
Sursa foto: Foto: primacasa.ro
de O.P.    |    11 Oct 2011   •   11:36

Ultimii 20 de ani au fost marcaţi de schimbări, atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional. Dacă România a scăpat de sub mantia de fier a comunismului în urmă cu mai bine de două decenii, statele europene care nu au cunoscut acest regim au avut parte de o dezvoltare mult mai rapidă şi eficientă, care le-a propulsat în fruntea clasamentelor privitoare la creşterea economică.

Subiectul infrastructurii este unul dureros pentru noi. Din cauza drumurilor proaste, sau mai bine zis a lipsei lor, turismul a avut de suferit, iar economia noastră a fost lipsită de investiţii străine.

Într-un clasament, făcut de site-ul econtext.ro, România se află, ca de obicei, la coada clasamentului în ceea ce priveşte  construcţia de drumuri noi în ultimii 20 de ani.

Fruntaşi sunt spaniolii, care au construit 8800 de kilometri de drumuri şi autostrăzi, iar mai rău decât noi stau Lituanienii, care au înregistrat chiar performanţa unei involuţii: în 1990 aveau 421 de kilometri, iar în 2010 aveau 309.






×
Subiecte în articol: autostrazi autostrada Soarelui
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close