Un autocar cu 42 de copii, rămas înzăpezit între Pasul Prislop şi Semenic

14 Ian 2017   •   16:36
Un autocar cu 42 de copii, rămas înzăpezit între Pasul Prislop şi Semenic Foto: Pixabay.com

Un autocar cu 42 de copii a rămas înzăpezit între Pasul Prislop şi Semenic, însă, în scurt timp, au intervenit salvamontiştii şi jandarmii montani, care i-au dus în siguranţă la cabana unde aceştia erau cazaţi.

'Firma care executa deszăpezirea a observat autocarul şi a făcut semne şoferului, care, probabil, nu le-a observat sau le-a ignorat, fapt pentru care a anunţat Serviciul Salvamont Caraş-Severin. Eu, la rândul meu, am anunţat Jandarmii Montani şi, împreună, am transportat copii la cabană, în siguranţă', a declarat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin.

Misiunea a fost una anevoioasă, deoarece drumul este închis din această dimineaţă, încă de la ora 9,45, între Pasul Prislop şi Semenic.

'În urma verificărilor efectuate de către jandarmi, s-a constatat faptul că în autocar este un grup de 42 de copii. Jandarmii montani din staţiunea Crivaia, împreună cu cei de la Salvamont Caraş-Severin le-au acordat sprijin. Grupul format din copii cu vârste între 12 şi 13 ani au fost ajutaţi să ajungă în staţiunea Semenic, unde aveau rezervată cazarea. Opt dintre copii au fost transportaţi de către jandarmii montani cu autovehiculul din dotare, având în vedere că aceştia nu erau echipaţi corespunzător. În acest moment, toţi copiii sunt în siguranţă la cabană', a afirmat Marius Săndulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.

Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a Judeţului Caraş-Severin, în calitate de administrator al drumului judeţean DJ 582E, a anunţat, sâmbătă, după avizarea favorabilă a Serviciului Rutier din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, închiderea, începând cu ora 9,45, a circulaţiei, pe tronsonul cuprins între Prislop şi Staţiunea Semenic, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close