Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din Harghita a murit în timp ce încerca să taie un brad de Crăciun

Un bărbat din Harghita a murit în timp ce încerca să taie un brad de Crăciun

Un bărbat din Harghita a murit în timp ce încerca să taie un brad de Crăciun
Sursa foto: Foto: panoramio.com
16 Dec 2012   •   09:17

Un bărbat din Harghita a murit, sâmbătă seară, după ce a alunecat şi a căzut într-o râpă adâncă, în timp ce încerca să taie un brad de Crăciun într-o pădure din apropierea comunei Corbu, conform Mediafax.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, plt.adj. Gheorghe Suciu, a declarat că, sâmbătă, în jurul orei 21,30, jandarmii montani au fost solicitaţi prin Serviciul 112 să intervină în zona Pârâul Savului, de lângă comuna Corbu, pentru a recupera trei bărbaţi din vârful muntelui, dintre care unul era rănit.
   
Potrivit sursei citate, la serviciul unic pentru apeluri de urgenţă a sunat o femeie care a povestit că soţul ei, împreună cu doi prieteni, au plecat în pădure să aducă brazi de Crăciun.
   
Unul dintre ei, în vârstă de 33 de ani, din comuna Corbu, s-a căţărat pe un brad şi a început să-i taie vârful, însă s-a dezechilibrat şi a căzut într-o prăpastie adâncă.
   
O echipă operativă formată din patru jandarmi de la Postul Montan de Ordine Publică Borsec, salvamontiştii de la Formaţiunea Topliţa şi o ambulanţă SMURD au plecat imediat către Pârâul Savului.
   
Din cauza terenului accidentat, greu accesibil, maşinile n-au mai putut urca şi jandarmii, împreună cu salvamontiştii, au străbătut restul traseului, aproximativ trei kilometri, prin pădure, pe jos, prin întuneric, până i-au reperat pe bărbaţi.
   
Echipajul SMURD nu a mai putut face nimic pentru cel căzut în prăpastie, acesta murind din cauza rănilor suferite în timpul căderii.
   
Trupul neînsufleţit al bărbatului de 33 de ani a fost transportat cu targa până la drum şi de acolo la morga din municipiul Topliţa, unde va fi autopsiat.
   
Prietenii acestuia nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, ei fiind aşteptaţi, la coborârea de pe munte, de către familiile lor.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close