Antena 3 CNN Actualitate Un centru ultraperformant de radioterapie, inaugurat la Timişoara. Tratamentele, gratuite pentru bolnavii asiguraţi

Un centru ultraperformant de radioterapie, inaugurat la Timişoara. Tratamentele, gratuite pentru bolnavii asiguraţi

Un centru ultraperformant de radioterapie, inaugurat la Timişoara. Tratamentele, gratuite pentru bolnavii asiguraţi
21 Apr 2015   •   19:55

Bolnavii de cancer vor putea să beneficieze de tratamente gratuite de radioterapie la un aparat ultraperformant.

Centrul de Radioterapie Oncohelp, unul dintre cele mai moderne din țară, a fost inaugurat, marți, în cadrul Spitalului privat de Oncologie din Timișoara, în urma unei investiţii de 3 milioane de euro, relatează Agerpres.

"Acum, putem spune că avem o infrastructură la fel de performantă ca și cea există în marile centre de radioterapie din Europa. (...). Astăzi, avem 160 de paturi. În acest an am ajuns să avem 1.200-1.300 de internări, în fiecare lună. Am hotărât ca toate serviciile noastre să fie accesibile. Astăzi, serviciile noastre sunt, în continuare, gratuite tuturor pacienților asigurați. Am încercat să arătăm că se poate și altfel, și anume să oferim gratuit servicii de calitate. Consideram că este de datoria noastră să ne respectăm meseria", a declarat dr. Șerban Negru, membru fondator al Asociației Oncohelp.

Pentru a beneficia de gratuitate, pacienții trebuie să fie asigurați și să aibă trimitere de la medicul de familie.

Spitalul ar putea fi extins în următorii 5 ani, prin construirea de noi corpuri de clădire prin care să se poată dubla numărul de paturi și a unui ambulator nou.

Centrul ar urma să fie dotat cu încă un aparat de radioterapie anul viitor.

În România sunt 24 de aparate de radioterapie funcționale de acest gen. Norma europeană spune că este necesar câte un aparat la 250.000 de locuitori.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close