Antena 3 CNN Actualitate Un cuplu de britanici vine în România să se căsătorească la - 20 de grade, la Bâlea Lac

Un cuplu de britanici vine în România să se căsătorească la - 20 de grade, la Bâlea Lac

Un cuplu de britanici vine în România să se căsătorească la - 20 de grade, la Bâlea Lac
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    07 Feb 2012   •   23:34

Un cuplu de britanici va veni în România în următoarele zile pentru a se căsători, vineri, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraşului, în singura biserică de gheaţă din ţara noastră, aflată la Bâlea Lac, Sibiu, informează Agerpres.

Preotul va uni destinele celor doi la o temperatură de minus 14 grade, aceştia, împreună cu tot alaiul de nuntă, fiind nevoiţi să parcurgă apoi câteva sute de metri, de la biserică la Hotelul de Gheaţă, printr-un strat de zăpadă înalt aproape cât un om.

"Turiştii veniţi din Marea Britanie sunt fascinaţi de frumuseţea zonei, fiind atraşi de Hotelul de Gheaţă şi Biserica de Gheaţă", a spus Adelina Grigoroiu, directorul de marketing al Hotelului de Gheaţă.

Ea a precizat că aceasta este prima cununie religioasă care va avea loc în 2012, la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Nuntaşii şi mirii vor veni costumaţi ca la orice altă nuntă, în haine de petrecere, deşi temperatura va fi geroasă, coborând spre seară la minus 19 grade, conform meteorologilor sibieni.

Staţia Meteo Sibiu prognozează pentru ziua nunţii celor doi britanici un cer noros, vânt puternic, care ar putea să împiedice telecabina să urce sau să coboare spre Bâlea Lac.

Accesul la Bâlea Lac, la singurele construcţii de gheaţă din România, se poate face doar cu telecabina în această perioadă, din cauză că Transfăgărăşanul este blocat de zăpadă.



×
Subiecte în articol: casatorie România Sibiu
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close