Antena 3 CNN Actualitate Un fost procuror general adjunct atacă dur justiţia: „Am deranjat foarte mult, ca avocat în dosarele lui Năstase şi când am respins cererea de recuzare făcută de Băsescu în FLOTA!"

Un fost procuror general adjunct atacă dur justiţia: „Am deranjat foarte mult, ca avocat în dosarele lui Năstase şi când am respins cererea de recuzare făcută de Băsescu în FLOTA!"

2 minute de citit Publicat la 17:08 10 Mar 2014 Modificat la 17:08 10 Mar 2014
Un fost procuror general adjunct atacă dur justiţia: „Am deranjat foarte mult, ca avocat în dosarele lui Năstase şi când am respins cererea de recuzare făcută de Băsescu în FLOTA!"
Condamnată azi , 10 martie 2014, la o pedeapsă de doi ani inchisoare cu executare în dosarul "Examen la INM în 2007, Gabriela Ghiţă, fost adjunct al Procurorului General al Romaniei se află în cel mai crunt şi delicat moment al vieţii sale.

Contactat
ă telefonic, la orele 16, 35, Gabriela Ghiță declară: "Sunt un om puternic și nu voi înceta nicio clipă să îmi susțin nevinovăția. Am deranjat foarte mult în cei patru ani de proces, știu asta, mai ales în dosarele lui Adrian Năstase în care am fost avocat și am făcut nenumărate cereri ce demonstrau diverse abuzuri sau încălcări ale legii. Poate că a deranjat foarte mult și faptul că eu am hotărât, în calitate de adjunct al procurorului general al Romîniei, respingerea cererii de recuzare făcută în dosarul FLOTA de Traian Băsescu împotriva anchetatorilor și conducerii PNA, actual DNA. Nu mă dau bătută, chiar dacă mulți au vrut să mă vadă în genunchi. Nu voi face asta niciodată".

Gabriela Ghiță are 58 de ani, deci nu va beneficia de 1/3 din pedeapsă. Are artroză a ambelor picioare si urma să se opereze în curând, intrucît are mari dificultăți locomotorii.

Soțul, fata si băiatul Gabrielei Ghită au primit șocați această veste, pentru că erau convinși că judecătorii vor lua în considerare probele aduse în apărare care dovedeau abuzurile anchetatorilor, evidențiate chiar de fostul adjunct al PICCJ în timpul celor patru ani de proces. La dosar există destule probe aduse de apărare care demonstrează maniera abuzivă a anchetatorilor. Printre acestea se numără înregistrări telefonice și ambientale care nu sunt originale. Două dintre ele au fost falsificate, iar una ambientală este datată 30.12.2035, ceea ce ar însemna 79 de milioane de minute.

Dosarul "Examene la INM„ nu a fost repartizat aleatoriu, ca de altfel multe dintre dosarele ajunse pe mâna celor dou
ă complete de cinci judecători ai ICCJ. În rechizitoriul DNA, procurorii au insinuat că Gabriela Ghiță s-ar fi întâlnit în 23.11.207 cu fostul procuror Eugen Cojocaru de la ICCJ (condamnat și el, azi, la 3 ani cu executare) si așa ar fi transmis subiectele examenului, numai că în realitate există fotografii care dovedesc că persoana cu care celalat inculpat s-a întâlnit nu era Gabriela Ghiță, ci altcineva. De asemenea, declaratia unui martor a fost falsificată, la expertiza grafoscopică din dosar reieșind că Gabriela Ghiță a fost semnată în fals, fiindu-i imitată semnatura, iar alt martor a susținut că la dosar sunt declarații care i-au fost greșit atribuite, însă instanța nu a vrut să consemneze acest aspect.


Adina Anghelescu-Stancu

×
x close