Antena 3 CNN Actualitate Un fost şef de la Poliţia de Frontieră Vaslui a câştigat un proces cu Poliţia Română

Un fost şef de la Poliţia de Frontieră Vaslui a câştigat un proces cu Poliţia Română

Un fost şef de la Poliţia de Frontieră Vaslui a câştigat un proces cu Poliţia Română
Sursa foto: Foto: turnbacktogod.com
de M.Z.    |    11 Iul 2012   •   19:24

Un fost şef din Poliţia de Frontieră Vaslui a câştigat un proces intentat, la sfârşitul lui 2010, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, după ce s-a constatat că a fost destituit abuziv din funcţia de conducere pentru neglijenţă în îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Potrivit sentinţei date de Curtea de Apel Bucureşti, comisarul Vasile Cernat va trebui reîncadrat pe funcţia deţinută înainte de a fi sancţionat de către IGPF, respectiv cea de adjunct al şefului Poliţiei de Frontieră Vaslui, informează Mediafax.

În plus, IGPF va trebuie să plătească despăgubiri reprezentând diferenţele de drepturi salariale din momentul în care a fost destituit, adică 1 noiembrie 2010, şi până la reîncadrarea în funcţia de conducere.        

Sentinţa instanţei este definitivă, ea însă putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

După ce a fost destituit din funcţia de adjunct al şefului Poliţiei de Frontieră Vaslui, Vasile Cernat a primit o funcţie de execuţie în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, preluând sarcinile de serviciu ale unui subofiţer.

Comisar Vasile Cernat a fost destituit în urma unor controale derulate de IGPF la Poliţia de Frontieră Vaslui, constatându-se nereguli în activitatea derulată ca adjunct al şefului instituţiei.



×
Subiecte în articol: proces
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close