Antena 3 CNN Actualitate Un geamantan în care ar fi fost tablourile furate, găsit în curtea unei case din Tulcea

Un geamantan în care ar fi fost tablourile furate, găsit în curtea unei case din Tulcea

Un geamantan în care ar fi fost tablourile furate, găsit în curtea unei case din Tulcea
05 Mar 2013   •   16:00

Anchetatorii au găsit îngropat în curtea unei case din localitatea Carcaliu, judeţul Tulcea, un geamantan care ar aparţine lui Radu Dogaru, unul dintre cei trei suspecţi arestaţi, în care ar fi fost ţinute tablourile furate de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, au declarat surse judiciare, citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, geamantanul în care "se pare că au fost la un moment dat tablourile furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam" a fost găsit îngropat "în curtea unei cocioabe" din localitatea Carcaliu.
   
Sursele citate au precizat că anchetatorii continuă căutările.
   
Procurorii DIICOT şi poliţiştii au descins marţi în localitatea Măcin, judeţul Tulcea, unde fac percheziţii la casa tinerei arestate în Olanda şi la alte locuinţe, fiind căutate probe pentru găsirea tablourilor furate de la muzeul Kunsthal din Rotterdam.
   
Anchetatorii caută în casa tinerei arestate în Olanda şi la alte adrese din Măcin indicii care să ajute la găsirea tablourilor furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012.
   
În 26 februarie, anchetatorii au făcut mai multe percheziţii în localitatea tulceană Carcaliu, unde locuiesc rude ale suspecţilor în cazul furtului de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, existând indicii că acolo s-ar afla două dintre tablouri, declarau surse din Poliţie. Patru arme de vânătoare care ar aparţine suspecţilor din cazul furtului de tablouri au fost găsite de procurorii DIICOT în imobilele percheziţionate.
   
În urma percheziţiilor a fost reţinută mătuşa unuia dintre suspecţii în furtul de tablouri din muzeul din Rotterdam, Judecătoria Sectorului 5 dispunând în 2 martie cercetarea ei în stare de libertate, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
   
Nataşa Timofei, în vârstă de 19 ani, originară din Măcin, a fost arestată recent în Olanda. Ea a fost audiată în dosarul furtului de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, în condiţiile în care tablourile ar fi fost duse, după furt, în locuinţa din Rotterdam a tinerei. Tot acolo ar fi fost decupate şi scoase din rame pânzele furate.
   

×
Subiecte în articol: furt ancheta tablou
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close