Antena 3 CNN Actualitate Un ger de -41°C loveşte Statele Unite

Un ger de -41°C loveşte Statele Unite

Un ger de -41°C loveşte Statele Unite
06 Feb 2007   •   09:06

Un val de frig polar a îngheţat aproape total activitatea în nordul Statelor Unite. Temperatura a scăzut, pe alocuri, cu mult sub zero grade Celsius, iar vântul puternic face ca gerul să pară şi mai muşcător. Cel puţin 4 oameni şi-au pierdut viaţa. Autorităţile au închis şcolile şi au luat măsuri pentru cazarea celor fără adăpost.

Anul acesta, iarna s-a lăsat aşteptată între Marile Lacuri şi Oceanul Atlantic. Dar acum, când a venit, a lovit necruţător. Pe scara Fahrenheit, folosită în Statele Unite, temperatura a coborât până la zero, ceea ce corespunde cu minus 18 grade Celsius. Dar în Minnesota sau Wisconsin s-au înregistrat minus 24 sau chiar minus 41 de grade Celsius. ?Niciun om sănătos la cap nu ar dori să stea afară pe o asemenea vreme?, mărturisea un bărbat fără locuinţă, adăpostit, temporar, prin grija autorităţilor din Cincinatti.

În statul New York, gerul a fost însoţit de ninsori şi stratul de zăpadă a atins 70 de centimetri. Mai multe trenuri au fost anulate. Zeci de mii de elevi au rămas acasă, deoarece şcolile şi-au suspendat cursurile. Conductele de apă au cedat în mai multe puncte sub presiunea gheţii. Numeroşi locuitori din New York au sfidat totuşi gerul şi îngheţul; au pus pe ei cât mai multe haine şi au încercat să-şi vadă de treabă ca de obicei.

Unii s-au dus chiar la patinaj. Mai greu a fost cu maşinile: gerul a îngheţat portierele şi a scos din funcţiune bateriile. În ultimele zile, peste 10.000 de conducători auto au solicitat ajutor de urgenţă. Meteorologii prevăd că gerul va mai dura.

Antena 3

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close