Antena 3 CNN Actualitate Un înalt ierarh al BOR a recunoscut în faţa jurnaliştilor: "Aş putea fi DEPENDENT"

Un înalt ierarh al BOR a recunoscut în faţa jurnaliştilor: "Aş putea fi DEPENDENT"

Un înalt ierarh al BOR a recunoscut în faţa jurnaliştilor: "Aş putea fi DEPENDENT"
de O.P.    |    22 Apr 2013   •   11:15

Într-un interviu acordat reporterilor Turnul Sfatului, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a făcut o radiografie morală a societăţii moderne, în care a atins şi problema uitatului la televizor.

Întrebat dacă IPS se uită la tv, acesta a răspuns: "aş fi dependent de uitatul la televizor".

Citiţi o parte din interviul acordat de IPS Laurenţiu Streza reporterilor de la Turnul Sfatului:

Rep.: În afara construcției de biserici, nu pot să nu vă întreb de ce în toate cuvintele pastorale țineți să faceți o critică morală a societății, să vorbiți despre păcate și obiceiuri proaste. În viața de zi cu zi dumneavoastră întâlniți astfel de cazuri, precum cele la care faceți referire în pastorale?
 
ÎPS L. S.: Dar ce mă doare? În momentul în care te uiți la copiii tăi și vezi care este șansa lor, tu poți să taci? Crezi că totul este bine? Este adevărat că este este șansa noastră, a fiecăruia, să ajungem la bine, dar treci prin greu până atunci și trebuie să știi de ce să te ferești. Eu nu critic instituțiile, sau mijloacele, eu doar îi atenționez pe credincioși. Pastorala eu o transmit credincioșilor, nu altora. Nu mă duc să o citesc la televizor, nu a transmit prin radio, sau nu știu ce. Nu, eu o transmit credincioșilor și celor care vor să o citească. Eu atât le spun, atenție că televizorul poate să fie bun sau poate să fie rău. M-a întrebat o dată cineva dacă este bun televizorul. Eu i-am spus că este și bun și rău, dacă nu pricepi nimic este foarte rău pentru tine, că pierzi timpul degeaba, dar dacă pricepi și îți iei numai ce îți trebuie ție, te alegi cu ceva, astfel poate fi foarte bun și folositor.
 
Rep.: Dumneavoastră vă uitați la televizor?
ÎPS L. S.: Dar cum să nu mă uit la televizor?! Dar eu ce am, sunt în aer, sunt aerian? Mă uit ca orice om și câteodată chiar îmi mai place câte ceva. Dar, repet, când trebuie și cât trebuie, pentru că ”Slavă Domnului!”, nu am timp. Dacă aș avea timp aș fi dependent de uitatul la televizor.






×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close