Antena 3 Actualitate Un incendiu violent a distrus zeci de hectare de vegetaţie pe versantul Creasta Cocoşului

Un incendiu violent a distrus zeci de hectare de vegetaţie pe versantul Creasta Cocoşului

de G.S.    |    26 Aug 2012   •   09:16
Un incendiu violent a distrus zeci de hectare de vegetaţie pe versantul Creasta Cocoşului
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Un incendiu violent a distrus zeci de hectare de vegetaţie alpină pe versantul Creasta Cocoşului (1.428 metri altitudine) din Munţii Gutâi. Incendiul s-a declanşat în urmă cu 24 de ore şi a cuprins o parte din pajiştea alpină a versantului până în apropierea pădurii.
   
În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, focul a putut fi văzut de la mare distanţă.
   
Potrivit dispeceratului ISU Maramureş, echipe de pompieri militari ajutaţi de voluntari şi silvicultori au urcat din nou pe munte, duminică dimineaţă, pentru a opri extinderea focului spre alte zone împădurite.
   
Un localnic din satul Mara, stabilit în Bucureşti, a renunţat la o partidă de vânătoare şi împreună cu 10 prieteni a dat o mână se ajutor pompierilor. De asemenea, doi cetăţeni din municipiul Baia Mare au venit în sprijinul pompierilor cu două autovehicule de teren.
   
Toate operaţiunile de stingere a incendiului pe versantul Creasta Cocoşului sunt coordonate de lt. col. Ioniţă Sârb, prim-adjunctul ISU Maramureş.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close