Antena 3 CNN Actualitate Un judecător şi doi avocaţi craioveni, arestaţi pentru 29 de zile - VIDEO

Un judecător şi doi avocaţi craioveni, arestaţi pentru 29 de zile - VIDEO

Un judecător şi doi avocaţi craioveni, arestaţi pentru 29 de zile - VIDEO
07 Mai 2010   •   22:18

Cutremur în justiţia craioveană. Un judecător şi doi avocaţi au ajuns după gratii, pentru 29 de zile, acuzaţi de trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită. În dosar a mai fost audiat şi un alt judecător, dar împotriva lui nu s-a luat nicio măsură. De numele celor doi magistraţi se leagă câteva scandaluri răsunătoare. Este vorba despre avocaţii Militaru Ion şi Ciucă Octavian Tiberius, precum şi de magistratul Laurenţiu Anghel, de la tribunalul Dolj.

Joi seară, după mai multe ore de audieri la DNA Craiova, cei trei au ajuns în faţa unui judecător care i-a trimis în spatele gratiilor.

Totul a început cu încercarea a doi deţinuti de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova de a ajunge la judecătorul lor de caz, magistratul Bogdan Diaconescu, audiat şi el în acest caz, pentru a le schimba încadrarea. Judecătorul Laurenţiu Angel şi cei doi avocaţi urmau să fie oamenii de legătură.
?Prin intermediul celor doi avocaţi ar fi ajuns la domnul judecător şi domnul judecător, la rândul lui, la un alt coleg, care urma să soluţioneze acest dosar... în sensul de a li se aplica o pedeapsă mai cum se cade?, a declarat Mircea Gacea, avocatul magistratului Laurentiu Anghel.

Adică reducerea unei pedepse de patru ani de închisoare, pentru înşelăciune. Avocatul Ion Militaru, unul din avocaţii arestaţi, a fost cel care le-a promis deţinuţilor că-i ajută, pentru 45.000 de euro. DNA arată într-un comunicat că o parte din bani au ajuns apoi la Octavian Ciuca, celălalt avocat arestat, şi o altă parte la judecătorul Laurenţiu Anghel.

?Nu s-a găsit nicio sumă de bani, mai mult decât atât, în referatul cu propunerea de arestare venit din partea DNA se precizează faptul că această supraveghere făcută operativ de către domnii de la DNA, nu ştiu cum, probabil nici dumnealor nu-şi explică, unde au dispărut aceşti bani!?, a declarat Mircea Gacea, avocatul magistratului Laurentiu Anghel.

Adică banii există în dosar, dar nu există fizic. Pe asta se bazează şi apărătorii celor trei, pentru a-i scoate din închisoare. Manevra celor trei s-a întrerupt înainte să ajungă la magistratul Bogdan Diaconescu, judecătorul cazului celor doi deţinuţi, motiv pentru care împotriva lui nu s-a luat nicio măsură.



Laurenţiu Anghel este un magistrat controversat în Craiova. El a făcut parte dintr-un complet de judecată care l-a scăpat de cătuşe pe Ionuţ Dinu, fiul unui poliţist din Craiova care anul trecut, în vară, a împuşcat în cap o fată de 19 ani, cu o armă de vânătoare. Băiatul a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Tot Anghel este cel care l-a scăpat de puşcărie pe Leo de la Strehaia, poreclit ?Prinţul ţiganilor". Acesta fusese condamnat pentru ca înşelase statul cu aproape 8 miliarde de lei vechi. Anghel i-a schimbat pedeapsa de la 4 ani cu executare la doi cu suspendare.

Şi celălalt judecător cercetat, Bogdan Diaconescu, este un magistrat controversat. Fiul fostului prefect de Olt, Diaconescu l-a lăsat liber pe Adrian Cocoană, poreclit "ucigaşul din Ferrari". El este medicul care, în vara lui 2008 a omorât un tânar, în Timişoara, cu maşina, şi a fugit de la locul accidentului.

Observator

×
Subiecte în articol: Craiova
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close