Antena 3 CNN Actualitate Un lider PNL anunţă că va cere în demisia ministrului Constantin Niţă

Un lider PNL anunţă că va cere în demisia ministrului Constantin Niţă

Un lider PNL anunţă că va cere în demisia ministrului Constantin Niţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Apr 2013   •   14:48

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Sibiu, deputatul liberal Mircea Cazan, a anunţat, miercuri, că va cere luni în Parlament demisia ministrului pentru Energie, Constantin Niţă, precizând că "nu este de acord cu înfiinţarea niciunui sediu" al Romgaz şi Transgaz la Bucureşti şi spunându-le sindicaliştilor că dacă nu protestau "era deja mutat sediul companiei".

"Sunt cel care, luni dimineaţa, o sa merg în Parlament cu o notă prin care am să cer inclusiv demisia domnului Niţă, pentru că în USL sunt oameni capabili, oameni deosebiţi în PSD care, cred, că în asemenea momente pot gestiona problematica de la Romgaz şi Transgaz", a declarat, miercuri, în şedinţa Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Sibiu, deputatul PNL Mircea Cazan.

El le-a spus sindicaliştilor de la Romgaz care au participat la şedinţă: "Era deja mutat sediul companiei dacă dumneavoastră nu protestaţi".

Cazan a afirmat că el nu este de acord "cu înfiinţarea niciunui sediu" al societăţilor Romgaz şi Transgaz la Bucureşti.

"Aceştia sunt paşi mărunţi spre mutarea sediilor Romgaz şi Transgaz la Bucureşti", a spus Cazan.

El a afirmat că este "foarte ciudat" că aceste discuţii au loc într-o perioadă în care au scăzut cu 20 la sută cotaţiile bursiere ale Transgaz, "peste noapte, într-o zi", după care au crescut.

Prezent la şedinţă, directorul adjunct al Transgaz, Adrian Bucur, a declarat că toate aceste discuţii afectează procesul de vânzare a 15% din companie.

"Sindicatul intermediar de vânzare a acţiunilor estimează un preţ de vânzare între 80 şi 90 de milioane de euro pentru întreg pachetul de acţiuni pe care OPSPI l-a scos la vânzare. Toate aceste probleme afectează procesul de vânzare", a spus Bucur.

Sediile companiilor Romgaz şi Transgaz vor rămâne la Mediaş, iar la Bucureşti vor funcţiona activităţile de strategie, relaţii instituţionale şi relaţii internaţionale, organizate în cadrul unor sedii secundare, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Presa din Sibiu a scris în ultima vreme despre zvonuri potrivit cărora ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, intenţionează să transfere sediul central al Romgaz de la Mediaş la Bucureşti.

Citeşte şi Ministrul Energiei ajută termocentralele falimentare pe banii românilor, deşi curentul de la acestea e de două mai scump decât cel de la Hidroelectrica

Ministrul Niţă nu se uită la bani. S-a mutat în sediu nou şi urmează angajări, după ce a ajutat termocentralele falimentare pe banii românilor







×
Subiecte în articol: Constantin Nita
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close