Antena 3 CNN Actualitate Un metru de gheaţă pe străzile Canberrei

Un metru de gheaţă pe străzile Canberrei

Un metru de gheaţă pe străzile Canberrei
28 Feb 2007   •   11:21

Capitala Australiei a fost lovită de o puternică furtună însoţită de grindină. Căderile de grindină, care au durat 40 de minunte, au paralizat oraşul. În unele zone stratul de gheaţă a atins şi un metru înălţime. În Canberra a fost haos. Timp de aproape o oră a plouat puternic şi a căzut grindină. Zeci de clădiri au fost fie inundate fie avariate pentru că grindina a avut câţiva centimetri diametrul.

Echipajele de intervenţie pe timp de iarnă au ieşit pe străzi, deşi în emisfera sudică este sfârşitul verii. Buldozerele au degajat gheaţa de pe carosabil, care ajunsese la o grosime de câţiva zeci de centimetri.

Şcolile, centrul de afaceri dar şi universitatea din oraş au fost închise. Curtea de justiţie şi sediul central al poliţiei din Canbera au fost avariate. Autorităţile locale inspectează imobilele pentru a se asigura că structura lor nu a fost afectată. Unii australieni au profitat de ineditul fenomen meteo şi au făcut haz de necaz.

Autorităţile rămân în alertă pentru că meteorologii au avertizat că alte furtuni asemănătoare sunt aşteptate să lovească din nou capitala Australiei, în cursul zilei.

Antena 3

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close