Antena 3 CNN Actualitate Un milion de euro, daune morale pentru că a fost despărţit de mamă la naştere, fiind declarat decedat

Un milion de euro, daune morale pentru că a fost despărţit de mamă la naştere, fiind declarat decedat

Un milion de euro, daune morale pentru că a fost despărţit de mamă la naştere, fiind declarat decedat
Sursa foto: Foto: muzika.org.uk
de N.B.    |    17 Sep 2011   •   22:47

Un tânăr declarat mort la naştere vrea să ceară daune morale de un milion de euro statului roman. Despărţit de mama sa, tânărul a trăit 20 de ani în centrele de plasament şi a încercat cu disperare să-şi găsească familia. De cealaltă parte, femeia şi-a plâns ani de zile băiatul declarat mort de medici.

Gelu Pintilie s-a născut în 1980. Un medic de familie l-a luat de lângă mama sa şi, sub pretextul ca este bolnav, l-a internat într-o clinică din Iaşi. După câteva zile mama baiatului a mers la spital să vadă de starea copilului. Aici a primit o veste cumplită, i s-a spus că cel pe care l-a născut a fost incinerat după ce a decedat.

În tot acest timp băiatul a stat internat în centre de plasament. După aproape 20 de ani, cu ajutorul unei fundaţii, Gelu a reusit să-şi găsească bunica. La câteva zile a stat faţă în fata cu mama lui.

Pentru nedreptatea care i s-a făcut, tânărul vrea să ceară statului român despăgubiri de un milion de euro, bani pe care doreşte să îi folosească pentru a rezolva situaţii asemănătoare cu a lui.

Avocatul lui Gelu Pintilie va trebui să dovedească în instanţă nedreptatea facută de autorităţi în urmă cu mai bine de 30 de ani.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close