Antena 3 CNN Actualitate Un nou incendiu de pădure la Cheile Râşnoavei de lângă Braşov. Focul a ajuns chiar pe vârful muntelui

Un nou incendiu de pădure la Cheile Râşnoavei de lângă Braşov. Focul a ajuns chiar pe vârful muntelui

Un nou incendiu de pădure la Cheile Râşnoavei de lângă Braşov. Focul a ajuns chiar pe vârful muntelui
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    29 Iul 2012   •   10:57

Un nou incendiu a izbucnit la Cheile Râşnoavei de lânga Braşov, la o altitudine foarte mare. Pentru că focul s-a propagat chiar pe vârful muntelui, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a apelat la un elicopter privat pentru a stinge flăcările.

"Am reuşit să lichidăm incendiul din Colţii Cheii, a fost o intervenţie extrem de dificilă, din cauza faptului că focarele de incendii erau pe stânci şi nu se putea ajunge decât pe calea aerului acolo. Incendiul a fost la o altitudine de peste 1.500 de metri, am efectuat 35 de curse cu elicopterul şi am revărsat aproximativ 14.000 de litri de apă", a declarat lt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt la ISU Braşov.

Şi în judeţul Botoşani a luat foc o pădure, dar pompierii au reuşit să lichideze încendiul după câteva ore. Vegetaţia pitică de la Cheile Râşnoavei a luat foc pe o suprafaţă de aproape1.000 de metri pătraţi. Localnicii au observat fumul şi au cerut imediat ajutorul pompierilor.

Traficul a fost restricţionat sâmbătă seara pe autostrada A1, la ieşirea din Piteşti, din cauza fumului gros provenit de la un incendiu de vegetaţie. Localnicii din Mărăcineni au dat foc resturilor vegetale şi nu au supravegheat flăcările. Focul s-a extins pe aproape 5.000 de metri pătraţi, dar pompierii au intervenit imediat şi l-au stins.





×
Subiecte în articol: Brașov pompieri flacari
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close