Antena 3 CNN Actualitate Un poliţist din Târgovişte a ajuns o legumă, după ce a fost internat cu forţa la psihiatrie

Un poliţist din Târgovişte a ajuns o legumă, după ce a fost internat cu forţa la psihiatrie

Un poliţist din Târgovişte a ajuns o legumă, după ce a fost internat cu forţa la psihiatrie
24 Apr 2013   •   21:06

Un poliţist din Târgovişte a ajuns legumă, după ce a fost internat cu forţa la psihiatrie. Familia spune că tânărul a fost torturat de medicii din spital, la comanda fostei soţii.

Povestea e ca un scenariu de film: poliţistul a fost internat după ce ar fi încercat să-l convingă pe amantul soţiei că a greşit luând o mamă de lângă copilul ei.

Sfâşiată de durere, o mamă încearcă să-şi trezească fiul în simţiri. Dar, lacrimile şi rugăminţile fierbinţi par de prisos în lupta cu tratamentul primit la Spitalul de Psihiatrie din Pucioasa.

În două săptămâni, fiul ei a devenit o legumă. Victor nu mai vorbeşte, nu se mişcă, nu mănâncă şi nici ochii nu reuşeşte să-i mai deschidă.

Victor Stoica este un fost poliţist, pensionat acum pe caz de boală. Luna trecută a divorţat, după o căsnicie nu foarte fericită. La partaj, cei doi ar avea de împărţit destule, printre care şi o vilă. Şi nu s-au înţeles deloc când a venit vorba de avere.

Ba mai mult, familia fostului poliţist susţine că fosta soţie şi-ar fi găsit un amant care are prieteni buni printre procurorii din Târgovişte. Victor a crezut la fel. Şi ca orice bărbat frustrat a făcut greşeala să rănească orgoliul unui personaj influent.

„Au venit patru inşi în curte şi m-au întrebat unde e Victor. L-au scos unul de un braţ, unul de un braţ. Zice, a ameninţat pe cineva şi îl luăm să dea o declaraţie”, îşi aminteşte mama poliţistului.

De la poliţie Victor Stoica, nu s-a mai întors la familie. În cursul nopţii a fost internat la secţia de psihiatrie a Spitalului din Târgovişte unde a început să fie tratat pentru delir cauzat de gelozie.

După aflarea diagnosticului, pacientul a intrat în greva foamei timp de două zile. Pentru a nu atrage atenţia asupra cazului, conducerea spitalului a hotărât să-l externeze. Familia nici măcar nu a ştiut.

Dar Victor Stoica nu a juns acasă, ci a fost reinternat la Spitalul de Psihiatrie din Pucioasa, iar familia a aflat abia după câteva zile.

„Când m-am apropiat de el, părea un om care nu a mâncat. Teama mea a fost că se stinge, se sfârşeşte cu el, ăsta a fost primul gând”, spune sora lui Victor, care este medic.

În spatele gratiilor spitalului de psihiatrie, Victor Stoica încă mai aşteaptă rezultatul expertizei psihiatrice care întârzie să apară. Cu toate că medicul care îl supraveghează susţine că aceasta s-ar fi efectuat deja.

În tot acest timp, starea lui Victor se degradează rapid şi sigur, iar familia doreşte să-l transfere la un alt spital.

Procurorii din Târgovişte susţin că fostul poliţist trebuie ţinut în spital. Până ce Parchetul şi Spitalul vor reuşi să se înţeleagă între ele, bărbatul rămâne sedat şi vânăt, mai mult legumă.


×
Subiecte în articol: Targoviste psihiatrie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close