Antena 3 CNN Actualitate Un produs românesc a primit "Oscarul industriei alimentare"

Un produs românesc a primit "Oscarul industriei alimentare"

Un produs românesc a primit "Oscarul industriei alimentare"
Sursa foto: Foto: cookinginplaingreek.com
29 Apr 2013   •   19:13

Un produs românesc a primit o distincţie extrem de râvnită în industria alimentară. Este vorba despre un magiun care a fost distins cu două stele Michelin.

Anunţul a fost făcut de Bibiana Stănciulov, directorul general al Sonipex Serv Com, în cadrul emisiunii La Ordinea Zilei.

„Produsul pe care eu îl fac a luat, acum două ore, două stele Michelin la Bruxelles. Este o raritate, maxim sunt trei stele”, a spus Stănciulov.

Ce sunt stelele Michelin?

Stelele Michelin reprezintă cea mai râvnitã distincţie din domeniul culinar. Povestea stelelor Michelin are legătură cu renumita companie producãtoare de pneuri Michelin, care a produs un ghid în încercarea de a populariza turismul auto şi vânzãrile de cauciucuri.

Iniţial, ghidul includea informaţii despre întreţinerea maşinii, hãrţi, liste cu mecanici, dar şi adrese ale unor restaurante şi hoteluri. Din 1926, ghidul a început sã recomande restaurante excepţionale. Acela a fost şi anul în care şi-a fãcut apariţia şi celebra stea Michelin.

Obiectivele care primesc trei stele înseamnă „merită să călătoreşti pana la ele”, cele cu doua stele - „merita să ocoleşti pentru a ajunge la ele", iar cele cu o stea sunt considerate „interesante".


×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close