Antena 3 CNN Actualitate Un român asistent medical în Milano: Noi continuăm să muncim, chiar dacă suntem infectați. Ne facem dezinfectant acasă

Un român asistent medical în Milano: Noi continuăm să muncim, chiar dacă suntem infectați. Ne facem dezinfectant acasă

Valentin Neguleasa lucrează ca asistent medical în Milano de 15 ani. De trei săptămâni, ziua lui de muncă s-a tot lungit.

Un român asistent medical în Milano: Noi continuăm să muncim, chiar dacă suntem infectați. Ne facem dezinfectant acasă
Sursa foto: sursa foto: Libertatea
15 Mar 2020   •   19:59

Acordă asistență medicală pacienților acasă. Cum spitalele primesc în special cazuri de COVID-19, numărul celor care sunt tratați acasă a crescut. Românul de 38 de ani ajunge acasă cu dureri de cap seara, după zile de lucru istovitoare.

Merge în fiecare zi la pacienți la domiciliu pentru tratament. Lucrează pe bază de contract cu mai multe clinici și spitale din Milano. Acum mai mult decât oricând este atent literalmente la fiecare mișcare pe care o face.

„O zi de genul ăsta te obosește foarte tare, ajungi acasă cu dureri de cap pentru că trebuie să fii atent la orice gest. Faptul că stau la telefon acum și pot să mă scarpin la nas, că nu mai am mănușile pe mâini, mă poate infecta. Ștergem bine telefonul, volanul, ușa și totul presupune o concentrare care duce la o oboseală excesivă la final de zi. Suntem atenți la orice mișcare, deschid ușa cu cotul, nu cu mâna. Cu cât ești mai atent, cu atât mergi mai înainte fără risc”, a spus bărbatul, pentru Libertatea.

Valentin a mărturisit că a ajuns să-și facă singur dezinfectant.

„Apă oxigenată, glicerină, alcool de 90 de grade și am creat dezinfectantul. În alte cazuri se poate folosi dezinfectarea cu clor. La intrarea în casă eu mi-am pregătit un covoraș pe care îl ud în fiecare zi cu clor și îmi șterg încălțările, îmi dezinfectez mâinile, tot ce am pe mine merge la spălat”, își explică noua rutină de viață românul.

Este sunat în permanență de firmele de recrutare pentru a merge să lucreze în spital. Profesioniștii sunt chemați de la pensie sau de pe băncile școlii în secțiile de terapie intensivă. Iar medicii și asistentele care duc pe picioare boala, pot merge în continuare la muncă.

„Noi, personalul medical, continuăm să muncim chiar dacă suntem infectați. Ne punem masca și mergem mai departe. Sunt reguli date în scris. Deși este restricționată circulația prin oraș, personalul medical poate să se deplaseze liber până în momentul în care este confirmat rezultatul testului.

Când nu ai simptome vizibile, ești un purtător sănătos, nu ești testat, mergi în continuare, chiar dacă ai unele simptome ale gripei. Nu ți se face testul până când nu ajungi în stadiul de insuficiență respitorie”, explică Valentin Neguleasa.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close