Antena 3 CNN Actualitate Un român din cinci se tratează în clinici medicale private

Un român din cinci se tratează în clinici medicale private

Un român din cinci se tratează în clinici medicale private
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Mai 2011   •   12:01

Românii s-au săturat de spitalele de stat şi preferă să se trateze în clinicile private. Cel mai recent studiu făcut de IMAS arată că un bolnav din trei este nemulţumit de modul în care este tratat în sistemul medical de stat şi un român din cinci apelează la serviciile medicale particulare în defavoarea celor oferite de stat.

Circa 70% din respondenţi spun că, la privat, serviciile medicale sunt de mai bună calitate. În plus, nu mai eşti nevoit să bagi în buzunarele medicilor şi asistentelor mici atenţii, spun 30% dintre participanţii la sondaj.

În cele mai multe cazuri românii merg în cabinetele particulare pentru analizele obişnuite de laborator, controale oftalmologie şi ginecologice.

Cu un sistem de stat deficitar şi o populaţie din ce în ce mai bolnavă, profitul clinicilor şi spitalelor particulare creşte de la an la an. Unul din trei români a fost internat în spital, fie de stat, fie privat, în ultimul an şi mai mult de jumătate din populaţie a avut nevoie de analize.

Mai prost stăm la capitolul educaţie. Doar doi români din zece merg o dată pe an la medic pentru un control. Studiul a fost realizat în perioada 8-19 aprilie, pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane.

 


×
Subiecte în articol: romani bolnav internat
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close