Antena 3 CNN Actualitate Un român este cel mai bătrân bărbat din lume. Dumitru Comănescu tocmai a preluat acest titlu, la vârsta de 111 ani şi 202 zile

Un român este cel mai bătrân bărbat din lume. Dumitru Comănescu tocmai a preluat acest titlu, la vârsta de 111 ani şi 202 zile

Dumitru Comănescu a devenit joi, oficial, cel mai bătrân bărbat din lume, după decesul britanicului Robert Weighton, care, la 112 ani, era cel mai longeviv bărbat de pe planetă.

Un român este cel mai bătrân bărbat din lume. Dumitru Comănescu tocmai a preluat acest titlu, la vârsta de 111 ani şi 202 zile
de d.g    |    28 Mai 2020   •   23:03

Dumitru Comănescu va împlini 112 ani pe 8 noiembrie, potrivit Guinness World Records.

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908, la Proviţa de Jos, în Prahova. La Facultatea de Matematică l-a avut profesor pe Gheorghe Ţiţeica, iar în Agronomie l-a avut ca mentor pe fondatorul Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. A lucrat timp de 70 de ani, iar la 86 de ani a luat locul 5 pe ţară în cadrul unui examen de echivalare organizat pentru experţii agricoli.

Dumitru Comănescu spune că iubirea şi echilibrul sunt "secretele" vieţii lungi, iar dorinţa de a învăţa i-a păstrat mintea ageră. Acum îl ajută şi dieta creată special pentru el. Pentru că mănâncă destul de puţin, familia are grijă să-i pregătească alimente consistente, bazate în special pe grăsimi nesaturate.

"În primul război mondial aveam 6 ani la începere, nu îmi aduc aminte prea mult. Noi eram la ţară şi eram mai departe de marile fronturi. În 1918 însă, îmi aduc aminte de Marea Unire, când toţi oamenii au sărbătorit şi toată lumea cânta imnul.

În al doilea război mondial, eu fiind inginer agronom, am fost mobilizat pe loc, în spatele frontului pentru a contribui la pâinea ţării. Într-adevăr, am trăit cu toate acestea multe evenimente violente şi am fost martori la atât de multe pierderi umane încât acum apreciez altfel ceea ce avem", spunea el, într-un interviu pentru life.ro.

 

×
Subiecte în articol: Dumitru Comănescu
Parteneri
Cod GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe!
x close