Antena 3 CNN Actualitate Un senator, reacție dură după incendiul de la Circul Globus, în care au murit 11 animale: ”Se impune de urgență o anchetă penală”

Un senator, reacție dură după incendiul de la Circul Globus, în care au murit 11 animale: ”Se impune de urgență o anchetă penală”

Un senator, reacție dură după incendiul de la Circul Globus, în care au murit 11 animale: ”Se impune de urgență o anchetă penală”
Sursa foto: Foto: Facebook/ISU
12 Ian 2017   •   13:29

Incendiul din această dimineață de la o clădire a Circului Globus, unde erau ținute animalele sălbatice și în care au murit 11 animale, nu a rămas fără urmări.

Senatorul Marius Marinescu, președinte fondator FPAM, s-a arătat extrem de virulent cu ceea ce s-a întâmplat și cere să se ia măsuri legale.

”În legătură cu incidentul tragic de la Circul Globus, fac următorele precizări: de această tragedie în care au murit doi tigri siberieni se face vinovată conducerea acestei instituții. Se impune de urgență ca poliția să înceapă o anchetă penală, având în vedere multitudinea de infracțiuni comise. 

Ținerea în captivitate a animalelor sălbatice, folosite pentru spectacole, este sancționată de legea nr. 9/2008 (Legea Marinescu) cu închisoare de până la un an. 

Moartea acestor feline în chinuri groaznice înseamnă cruzime asupra animelelor, infracțiune pedepsită de aceeași lege cu închisoare de până la trei ani. 

Așteptăm ca justiția să-și spună cuvântul și poliția, împreună cu ANSVSA, să aplice legea, interzicând folosirea animalelor pentru spectacole pe tot teritoriul României.” a declarat senatorul pentru dcnews.ro

×
Subiecte în articol: senator circul Globus
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close