Antena 3 CNN Actualitate Unul din cei mai mari mafioţi italieni, "capul" unor infracţiuni de 400 de MILIARDE de euro, prins pe Aeroportul Otopeni

Unul din cei mai mari mafioţi italieni, "capul" unor infracţiuni de 400 de MILIARDE de euro, prins pe Aeroportul Otopeni

Unul din cei mai mari mafioţi italieni, "capul" unor infracţiuni de 400 de MILIARDE de euro, prins pe Aeroportul Otopeni
de O.P.    |    05 Sep 2012   •   05:44

 Un mafiot italian, care, potrivit presei europene s-ar afla în spatele unor infracţiuni economice în valoare de 400 de miliarde de euro, a fost prins pe aeroportul Otopeni. Elio Ciolini era dat în urmărire internaţională de mai multi ani.

Acesta a venit în România cu o cursă din Elveţia şi le-a prezentat vameşilor un permis de conducere şi un buletin cu alt nume, ambele acte fiind false.  Arestat de mai multe ori pentru infracţiuni economice, Ciolini este suspectat şi de legături strânse cu Serviciul israelian de informaţii externe şi cu serviciile secrete americane.

Bărbatul a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar apoi dus în arestul Poliţiei Capitalei. Magistraţii vor decide dacă şi când va putea fi extrădat în Italia.

Elio Ciolini, în vârstă de 66 de ani, a fost legitimat după ce a coborât dintr-un avion care venea din Zürich şi s-a constatat că avea acte false. El a fost reţinut de poliţiştii de frontieră de la aeroport întrucât este căutat de autorităţile italiene pentru infracţiuni economico-financiare.

Născut la Florenţa pe 18 august 1946, Elio Ciolini a fost arestat în mai multe rânduri pentru înşelăciuni, fraude, emiterea de titluri de obligaţiuni false şi încălcarea termenilor eliberării condiţionate, potrivit presei italiene.

Personajul este unul controversat şi misterios în Italia, fiind suspectat de legături strânse cu Serviciul israelian de informaţii externe şi cu serviciile secrete americane. De altfel, de multe ori, el şi-a asumat o identitate falsă.

Ciolini a oferit de multe ori informaţii autorităţilor italiene, în special în cazul atentatelor mafiote comise în Italia în august 1980.



×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close