Antena 3 CNN Actualitate Unul din mafioţii reţinuţi de procurorii DIICOT a cerut ajutorul MOSSAD-ului. Patru dintre persoanele arestate preventiv sunt evrei

Unul din mafioţii reţinuţi de procurorii DIICOT a cerut ajutorul MOSSAD-ului. Patru dintre persoanele arestate preventiv sunt evrei

Unul din mafioţii reţinuţi de procurorii DIICOT a cerut ajutorul MOSSAD-ului. Patru dintre persoanele arestate preventiv sunt evrei
de O.P.    |    10 Oct 2013   •   05:38

 Unul dintre oamenii de afaceri israelieni, reţinuţi ieri noapte, a cerut ajutorul unui agent al serviciului de informaţii israelian MOSSAD, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

În urmă cu câteva ore, şapte persoane au fost arestate preventiv. Este vorba de patru cetăţeni israelieni şi trei români, printre care o avocată şi Mihai Mila, un apropiat al lui Gigi Becali.

Cu toţii sunt acuzaţi de recuperări de bani cu violenţă, lipsire de libertate, tâlhărie şi şantaj.

Şapte bărbaţi, patru cetăţeni israelieni şi trei români, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ofiţerii de la Direcţia Operaţiuni Speciale i-au săltat pe doi dintre membrii grupării în miezul zilei, pe o stradă din Capitală. Cei doi au fost prinşi în flagrant delict, avînd la ei banii pe care-i ceruseră ca taxă de protecţie.

Potrivit procurorilor, bărbaţii au fost angajaţi în mai multe rînduri ca să recupereze diverse sume de bani de la oameni de afaceri israelieni. Într-unul din cazuri, cel care i-a angajat, un medic estetician evreu, ar fi fost luat în colimator de recuperatori, care i-au cerut suzb ameninţare suma de 60.000 de euro.

Potrivit unor surse, pe fir ar fi intrat şi un agent al Mossad, prieten cu medicul estetician. Acesta i-ar fi cerut să-l ajute să scape basma curată după ce recuperatorii, care ar fi trebuit să-l ajute să-şi primească înapoi o sumă de bani, s-au întors împotriva lui. Nu este singurul caz investigat de procurorii DIICOT: alţi trei oameni de afaceri evrei ar fi fost şantajaţi şi chiar ameninţaţi cu pistolul de către membrii grupării de recuperatori.

În dosar apar nume cunoscute, printre care Iancu Morad, un medic estetician cunoscut în lumea vedetelor, fostul luptător Tolea Ciumac, dar şi o cunoştinţă a omului de afaceri Gigi Becali.

×
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close