Antena 3 CNN Actualitate UPDATE: Femeia care și-a aruncat copilul din taxi în mijlocul Bucureștiului va fi cercetată pentru tentativa de OMOR CALIFICAT

UPDATE: Femeia care și-a aruncat copilul din taxi în mijlocul Bucureștiului va fi cercetată pentru tentativa de OMOR CALIFICAT

UPDATE: Femeia care și-a aruncat copilul din taxi în mijlocul Bucureștiului va fi cercetată pentru tentativa de OMOR CALIFICAT
de S.T.    |    N.B.    |    11 Oct 2012   •   16:25

Gest şocant al unei mame din Bucureşti. Femeia, care pare să aibă tulburări psihice, şi-a aruncat bebeluşul dintr-un taxi cu care se deplasa pe podul Grant din Capitală.

UPDATE 16:21 - Potrivit procurorilor, s-a confirmat faptul că femeia și aruncat copilul din taxi, acesta fiind în acest moment în stare gravă la spital iar mama la un spital de Psihiatrie, Cei doi au domiciuliul în Oradea, femeia fiind grefier până acum câteva luni la Curtea de Apel Oradea. Mama va fi cercetată pentru tentativă de omor calificat, surse din Poliție declarând că aceasta și-a mai aruncat copilul de două ori în ultima vreme. Se pare că în cursul zilei de ieri, Poliția din Băile Felix a fost nevoită să intervină deoarece femeia i-a dat copilulul de numai 1 an și jumătate să bea alcool.

Din primele investigaţii a rezultat că bebeluşul a suferit un traumatism cranio-cerebral minor, fiind dus la Spitalul "Grigore Alexandrescu", pentru îngrijiri.

"Părea să fie bine, plângea, avea ochii deschişi şi avea un traumatism cranio-cerebral la o primă examinare fără probleme şi zgârâieturi pe faţă", a precizat Opriţa.

Opriţa a precizat că mama copilului prezintă vizibil tulburări psihice, astfel că, potrivit prevederilor legale, ea va trebui transportată la un spital de psihiatrie.

Coordonatorul SMURD Bucureşti a mai spus că, în momentul sosirii echipajului medical la faţa locului, pentru preluarea copilului, femeia a continuat să-l ţină în braţe, refuzând să îl dea.

În cele din urmă, medicii au convins-o pe mamă să accepte să fie transportată la spital împreună cu copilul său.


Conform primelor surse, există doi martori care susţin că femeia şi-a aruncat copilul pe portiera maşinii şi că nu a fost vorba de un incident involuntar. Unul dintre martori este chiar şoferul taxiului, iar cea de-a doua persoană este conducătorul unui camion care circula în spatele autovehiculului.

Surse din Poliţie au declarat că mama le-ar fi spus poliţiştilor că portiera taxiului s-a deschis accidental, în timp ce şoferul maşinii susţine că femeia a deschis uşa şi a aruncat copilul..

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a declarat, în direct pentru Antena 3, că există posibilitatea ca mamă să dezvolte o stare psihotică în care să considere că a-i face rău copilului este spre binele acestuia.

Opinia psihiatrului este că, în cazul în care se dovedeşte că femeia chiar trece printr-un astfel de episod psihotic, ea trebuie supravegheată în următoarele ore pentru că gradul de recidivă în astfel de cazuri este extrem de ridicat.



×
Subiecte în articol: gest socant
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close