Antena 3 CNN Actualitate Urmările cazului Gorbunov: Trei poliţişti anchetaţi de Consiliul de Disciplină. Şeful IPJ Braşov, trecut în rezervă

Urmările cazului Gorbunov: Trei poliţişti anchetaţi de Consiliul de Disciplină. Şeful IPJ Braşov, trecut în rezervă

Urmările cazului Gorbunov: Trei poliţişti anchetaţi de Consiliul de Disciplină. Şeful IPJ Braşov, trecut în rezervă
Sursa foto: Constantin Ariºanu
24 Feb 2009   •   16:31

Trei poliţişti braşoveni vor fi cercetaţi de Consiliul de disciplină, după scandalul Gorbunov şi din cauza lipsei de rezultate în ancheta legată de jaful armat de la casa de schimb valutar. Tot marţi s-a decis ca şeful IPJ Braşov, Constantin Arişanu să fie trecut în rezervă începând cu 1 martie.
Specialiştii de la IGPR i-au găsit pe cei responsabili de proasta gestionare a cazului Serghei Gorbunov. Astfel, IGPR a decis sesizarea Consiliului de Disciplină pentru analizarea abaterilor realizate de către Şeful Poliţiei Municipiului Braşov, comisarul şef Dorel David, a şefului Secţiei 4 de Poliţie, comisar şef Dan Buleandra şi a unui ofiţer specialist din cadrul serviciului de investigaţii criminale, Marius Breazu. În plus, şeful Compartimentului Urmăriri, Mihail Murgociu a primit mustrare scrisă. Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a aprobat, marţi, raportul de încetare a activităţii şefului Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Braşov, Constantin Arişanu (foto).
Şeful IPJ Braşov va fi trecut în rezervă începând cu 1 martie, anul curent.
Decizia vine după ce Poliţia Română a finalizat ancheta declanşată în urma scandalului Serghei Gorbunov.
Investigaţiile au scos la iveală numeroase nereguli foarte grave privind gestionarea cazului dublului asasinat de la o casă de schimb valutar.
Şeful de cabinet al lui Arişanu susţine, însă, că acesta nu a primit nicio sancţiune şi că şi-ar fi depus singur cererea de trecere în rezervă.
Şeful Poliţiei Municipiului, şeful Secţiei 4 şi un ofiţer urmează să fie cercetaţi de Consiliul de Disciplină.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Brașov Serghei Gorbunov
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close