Antena 3 CNN Actualitate Ursoaica Masha, ”refugiată” din Ucraina la sanctuarul de la Zărneşti, a murit

Ursoaica Masha, ”refugiată” din Ucraina la sanctuarul de la Zărneşti, a murit

Ursoaica Masha fusese adusă la sanctuarul de la Zărnești, pentru a o salva din calea bombelor rusești. Din păcate, animalul a murit după trei săptămâni.

Ursoaica Masha, ”refugiată” din Ucraina la sanctuarul de la Zărneşti, a murit
Sursa foto: Facebook AMP Libearty - Bear Sanctuary 
de Cerasela Stafie    |    11 Apr 2022   •   22:48

Ursoaica Masha a ajuns în România la data de 21 martie. Ea și-a petrecut întreaga viață la un circ, trăind într-o cușcă.

Înainte de invazia Rusiei în Ucraina, ea a fost salvată de la viața de paiață. Ulterior, s-a decis mutarea animalului în România, la sanctuarul de la Zărnești. Prima încercare de transfer a sa a fost împiedicată de război, dar, în cele din urmă, a ajuns la noua casă.

Din păcate, nu a apucat să se bucure de libertare pentru prea multă vreme. Noaptea trecută, Masha a suferit un accident vascular cerebral.

”Cât de nedreaptă poate fi uneori soarta și cât de mici și neputincioși suntem în fața divinității. Rănile trecutului, anii lungi și grei de închisoare, foamea, abuzurile, stresul războiului, frica sunt câteodată mai presus de orice faptă bună.... Cineva acolo sus are alte gânduri și alte planuri pentru Masha. Doar trei săptămâni s-a putut bucura frumoasa noastră refugiată de liniștea și siguranța sanctuarului AMP Libearty. Ce fericită era înotând în piscina ei, ce moale era iarba care îi era culcuș și ce bine era să lenevească la soare...”, a scris pe Facebook AMP Libearty - Bear Sanctuary.

”Acum, mai mult ca oricând, Masha are nevoie de gândul nostru bun. În cursul nopții a suferit un accident vascular cerebral și din păcate acum este paralizată. Suntem la capatâiul ei și ne rugăm pentru Masha, dar din păcate nu răspunde tratamentului”, a adăugat.

Rugile nu au fost suficiente, iar ursoaica a murit în cursul zilei de luni: ”Masha a plecat...Am crezut că iubirea este suficientă, dar nu a fost! Cât de nedrept...De ce doar câteva zile de libertate? Aveai o viață întreagă înainte frumoasă. Până și soarele s-a bucurat că ai ajuns în sanctuarul din Zărnești! Mai știi? Nu ai apucat să te bucuri deplin de pădure, nu ai apucat să simți îndeajuns că oamenii pot fi și buni! Oare nu ai mai avut putere să lupți? Pentru cei care te-au iubit și și-au dorit pentru tine măcar câțiva ani de fericire durerea este acum imensă”.

”Aleargă liniștită în pădurea veșnică, frumoasă Masha. Acolo sunt urșii noștri dragi care îți vor fi prieteni și nimeni, niciodată, nu o să te mai închidă, nu o să mai fi legată cu lanțul și nu va trebui să faci pe clovnul. Sperăm doar că, în puținul timp petrecut în sanctuarul AMP Libearty, ai simțit iubirea noastră”, a transmis AMP Libearty - Bear Sanctuary.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close