Antena 3 CNN Actualitate USR depune un proiect pentru recuperarea prejudiciilor: 'Averea dobândită prin furt trebuie confiscată'

USR depune un proiect pentru recuperarea prejudiciilor: 'Averea dobândită prin furt trebuie confiscată'

Uniunea Salvaţi România (USR) anunţă că va depune un proiect de lege de modificare a Codurilor penale, pentru transpunerea completă şi corectă a Directivei europene din 2014 privind confiscarea extinsă a averilor.

USR depune un proiect pentru recuperarea prejudiciilor: 'Averea dobândită prin furt trebuie confiscată'
22 Mai 2020   •   16:52

”Averea dobândită prin furt trebuie confiscată. Ani de zile, infractori cu legături în mediile politice au făcut averi de neimaginat pentru românii cinstiţi. Această stare de fapt trebuie să încetez şi va înceta”, a susținut, vineri, preşedintele USR, Dan Barna, citat într-un comunicat de presă.

Conform USR, Directiva privind confiscarea instrumentelor şi produselor infracţionale trebuia integrată în legislaţia românească până în octombrie 2015.

”Recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracţiuni este esenţială pentru orice de stat de drept şi pentru o Justiţie completă, înfăptuită până la capăt. Sub acest aspect legislaţia noastră este şchioapă. (...) Au mai existat astfel de proiecte, unele iniţiate chiar de Guvern, dar ele au fost ţinute prin sertarele Parlamentului, în special de Comisia Iordache. Mai mult, proiectul forţat de Dragnea, votat în Parlament şi picat, în cele din urmă, la Curtea Constituţională era chiar contrar acestei directive şi restrângea posibilitatea dispunerii măsurii de siguranţă a confiscării extinse”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

×
Subiecte în articol: USR
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close