Antena 3 CNN Actualitate USR, proiect de hotărâre pentru dizolvarea companiilor municipale din Capitală

USR, proiect de hotărâre pentru dizolvarea companiilor municipale din Capitală

USR, proiect de hotărâre pentru dizolvarea companiilor municipale din Capitală
26 Noi 2018   •   17:01

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, a anunţat luni că a depus un proiect de hotărâre care vizează dizolvarea companiilor municipale, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a acestora. 

"Astăzi am depus la Primăria Municipiului Bucureşti proiectul de hotărâre prin care vrem să demarăm procedura de dizolvare şi lichidare a celor douăzeci de companii municipale, în privinţa cărora instanţa a decis că au fost înfiinţate ilegal. Am făcut acest demers azi pentru că am văzut că doamna Gabriela Firea contestă decizia instanţei şi nu intenţionează să o pună în aplicare. Propunerea noastră de azi e începutul unui proces care va fi cea mai rapidă şi eficientă modalitate de a readuce administraţia Bucureştiului la un nivel cel puţin decent, având în vedere dezastrul din ultimii doi ani şi jumătate", a arătat Wring, într-o declaraţie de presă susţinută în faţa sediului PMB. 

Ea a cerut Gabrielei Firea să introducă proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a următoarei şedinţe ordinare a Consiliului General al Capitalei sau să convoace o şedinţă extraordinară. 

"CGMB, prin adoptarea acestui proiect de hotărâre, va trebui să solicite reprezentanţilor săi în adunările generale ale societăţilor comerciale convocarea Adunării Generale şi adoptarea unei hotărâri de dizolvare şi lichidare a fiecărei societăţi", a menţionat reprezentanta USR. 

Totodată, proiectul prevede şi abrogarea hotărârii adoptate de CGMB în luna octombrie, care prevedea desfiinţarea Administraţiei Străzilor, Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement, Administraţiei Cimitirelor şi Administraţiei Fondului Imobiliar. 

"În esenţă, după ce am analizat ceea ce doamna Gabriela Firea a afirmat în ultimele trei zile şi decizia instanţei, aceasta este procedura cea mai eficientă şi cea mai rapidă pentru a stopa cheltuirea banului public, dar şi pentru a ne asigura că furnizarea serviciilor continuă. (...) Cel mai simplu este să facă ceea ce îi cerem noi. Dacă nu, într-adevăr, va trebui să ne adresăm instanţei şi atunci sunt nişte paşi de urmat, ca la desfiinţarea oricărei societăţi comerciale. Bineînţeles, o procedură lungă. Aceasta este cea mai bună cale pentru bucureşteni, e cea mai simplă", a declarat ea. 

Wring a menţionat că în urma discuţiilor cu reprezentanţi ai sindicatelor de la administraţiile aflate în subordinea PMB a reieşit că mare parte dintre servicii nu au fost transferate deocamdată către companiile municipale. 

"Mare parte din angajaţi sunt în continuare acolo, numai că li s-a restrâns aria de activitate. Deci, ei îşi pot relua activitatea", a spus ea. 

Ana-Maria Ciceală, consilier municipal USR, i-a reproşat Gabrielei Firea faptul că "încearcă să minimizeze" efectele deciziei Curţii de Apel referitoare la companii. 

"Dumneaei declară că nu se vor desfiinţa aşa uşor, că mai durează procesul. Dumneaei este în stare, până la urmă, să dea în judecată şi legea, dar noi îi cerem să adopte varianta raţională şi îi cerem să îşi măsoare cuvintele pentru că declaraţiile dumneaei - în care nu pune în aplicare imediat decizia definitivă a instanţei - se poate înţelege că e instigare la abuz în serviciu, în primul rând pentru conducerea acestor companii, care face în continuare plăţi. De aceea, le cerem celor din companiile municipale să se gândească foarte bine. (...) Înfiinţarea acestor companii a fost anulată definitiv în instanţă", a spus ea. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis joia trecută anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale, pe motiv că au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, şi nu cu votul a două treimi. Primarul general, Gabriela Firea, declara atunci că decizia Curţii de Apel Bucureşti de a anula toate hotărârile de înfiinţare a companiilor municipale nu implică o încetare a activităţii acestora, deoarece aceste societăţi nu sunt radiate de la Registrul Comerţului. 

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close