Antena 3 CNN Actualitate Vă amintiți de „Bonnie Tyler de România”? Detaliile neștiute despre relația cu Nicu Ceaușescu și fuga din țară

Vă amintiți de „Bonnie Tyler de România”? Detaliile neștiute despre relația cu Nicu Ceaușescu și fuga din țară

Vă amintiți de „Bonnie Tyler de România”? Detaliile neștiute despre relația cu Nicu Ceaușescu și fuga din țară
Sursa foto: sursa foto: Libertatea
29 Noi 2017   •   14:49

Maria Nagy nu este un nume cunoscut la prima vedere pentru publicul larg, ci mai degrabă pentru cei mai în vârstă, care au prins muzica anilor ’70-’80 și Cenaclul Flacăra.

Pe vremea aceea încerca să își facă loc în muzica pop-rock românească, însă în drumul său anevoios avea să treacă de la o trupă de folk la Cenaclul lui Adrian Păunescu, pentru ca mai apoi să intre în spectacolele Teatrului de Revistă Constantin Tănase, ulterior alegând să părăsească țara, în timpul unui turneu în Egipt, în 1983.

Într-un interviu pentru Libertatea, interpreta a povestit cum a ajuns să îl cunoască pe îndelete pe Nicu Ceaușescu și ce a obligat-o Securitatea să facă la plecarea din țară.

„Era un om minunat! Am auzit lucruri foarte urâte despre el, eu l-am cunoscut o vară întreagă, dar nu am văzut nimic rău. Dacă îl rugai de ceva să te ajute – te ajuta imediat. Vă spun o poveste cu el: am fost invitați la el la vilă, la Neptun. Eu mergeam de obicei cu Cornel Constantiniu, cu mașina, așa că nu prea știam eu drumul. Eram la vilă, iar la un moment dat a trebuit să plec la restaurant. Și s-a oferit să mă ducă el cu mașina. Cum nu mai țineam minte unde e barul respectiv, a coborât în stațiune și i-a întrebat pe oameni, foarte politicos: „Bună seara, vă rog frumos să-mi spuneți unde este restaurantul „cutare”! După care le-a mulțumit foarte frumos și m-a dus acolo. Deci nu era îngâmfat, era un om extraordinar și mă bucur că l-am cunoscut”, a spus Maria Nagy.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close