Antena 3 CNN Actualitate Tot ce trebuie să știi dacă intenționezi să pleci în vacanță în Grecia. ATENȚIE la restricții, o singură vamă este deschisă

Tot ce trebuie să știi dacă intenționezi să pleci în vacanță în Grecia. ATENȚIE la restricții, o singură vamă este deschisă

Turiştii români care se pregătesc să plece în vacanţă în Grecia ar putea putea sta blocaţi ore în şir la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia. O singură vamă rutieră rămâne deschisă pentru moment între cele două ţări. Este vorba despre punctul de frontieră Kulata-Promachonas.

Tot ce trebuie să știi dacă intenționezi să pleci în vacanță în Grecia. ATENȚIE la restricții, o singură vamă este deschisă
Sursa foto: Pixabay.com
de Cristina Tudorache    |    01 Iul 2020   •   19:30

Ministerul Turismului din Grecia a anunțat ca se vor închide 5 dintre cele 6 puncte de trecere a frontierei dinspre Bulgaria, începând din 1 iulie.

Cel puțin până pe 15 iulie, doar o singură vamă va fi deschisă spre Grecia, pentru turiștii care tranzitează Bulgaria în drumul lor spre Grecia.

Celelalte puncte de frontieră rutieră rămân închise și pot fi folosite doar în cazuri excepționale. Situația nu este atât de gravă pentru călătorii români, care în marea majoritate foloseau vama Kulata-Promachonas. Sunt afectați însă cei care plănuiau vacanțe în Thasos sau Halkidiki și care foloseau ca punct de intrare vama Makaza.

Intrarea în Grecia, doar pe bază de cod QR

De asemenea, este obligatorie completarea unui formular electronic, cu 48 de ore înainte de intrarea în Grecia. Respectivul document conține informații detaliate despre turiști.

După completarea formularului, călătorii primesc un cod QR, care le va fi scanat la graniță. Începând de miercuri, 1 iulie, în documentul electronic nu mai există decât opțiunea de a intra în Grecia prin Кulata - Promahonas, singurul punct vamal dotat în acest moment cu cititoare de coduri.

Mai mulți români care au călătorit spre Grecia pe 1 iulie spun că au putut intra în țară prin oricare punct vamal, doar prezentand formularul completat online, fără să li se solicite respectivul cod QR.

Pentru ieșirea din Grecia puteți folosi toate punctele vamale disponibile:

1. Кulata - Promahonas;
2. Ilinden - Еxochi;
3. Каpitan Petko Voievoda - Оrmenion;
4. Zlatograd - Тhermes;
5. Ivailovgrad - Ciprinos;
6. Макаzа-Nimfea.

Turiștii din Grecia pot fi testați aleator

Mai trebuie să știți că turiștii pot fi testați, în mod aleator, pentru virusul Covid-19. Cei selectați pentru testare trebuie să se autoizoleze pentru 24 de ore după efectuarea testului.

Autoritățile elene au menționat că pot schimba în orice moment aceste reguli, în funcție de evoluția pandemiei pe teritoriul statului.

Tot ce trebuie să știi dacă intenționezi să pleci în vacanță în Grecia. Atenție la restricții, o singură vamă este deschisă

Răzvan Pascu, consultant turism, a intervenit în direct prin telefon la Antena 3, unde a vorbit despre restricţiile din Grecia pe care ar trebui să le ştie românii care călătoresc pe teritoriul elen.

×
Subiecte în articol: Grecia restricţii vama
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close