Antena 3 CNN Actualitate Cât au ajuns să coste vacanțele de schi în Europa. Stațiunile au majorat prețurile

Cât au ajuns să coste vacanțele de schi în Europa. Stațiunile au majorat prețurile

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa şi-au majorat prețurile în acest sezon cu câteva zeci de procente.

Cât au ajuns să coste vacanțele de schi în Europa. Stațiunile au majorat prețurile
Sursa foto: Gettyimages | Sean Gallup / Staff
de Ioana Mircea    |    23 Dec 2022   •   19:57

Criza de energie din Europa afectează și schiatul. Acesta va fi, mai lent şi scump. Marile stațiuni de schi ale Europei și-au majorat prețurile cu 10%, sporind problemele cu care se confruntă iubitorii de zăpadă britanici după două sezoane serios afectate de pandemie.

O săptămână în stațiunea elveţiană Zermatt costă acum cu 25% mai mult decât anul trecut, iar în Franţa, preţu­rile au crescut cu 15%.

În Alpi, staţiunea franceză Avo­riaz a majorat preţurile permiselor de schi pentru prima dată în ultimii doi ani. În Val Thorens, o altă destinaţie franceză, încălzirea skilifturilor se opreşte automat când se deschid uşile. Lifturile din Saas-Fee, Elveţia, au viteze reduse pentru a economisi energie.

Preţurile sunt în creştere în în­treaga Europă. O săptămână în staţi­unea elveţiană Zermatt costă acum 1.367 de lire pe persoană, cu 25% mai mult decât anul trecut.

În Franţa, Val Thorens şi Meribel au majorat preţu­rile cu aproximativ 15%. Şi Bansko din Bulgaria a majorat preţurile. Şi totuşi, rezervările turiştilor bri­tanici pentru vacanţe la schi înregis­traseră o creştere de 35% până la finalul lunii noiembrie comparativ cu 2019.

"Inflaţia a adus clar scumpiri, însă pentru schiorii pasionaţi călăto­ria anuală pentru schi este o vacanţă non-negociabilă", arată Richard Sinclair, CEO al tour operatorului SNO.

×
Subiecte în articol: vacante schi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close