Antena 3 CNN Actualitate ”Vaccinarea la chiuvetă”, noua modă în rândul românilor. Medicul Cristian Oancea: ”Pun în pericol viața oamenilor!”

”Vaccinarea la chiuvetă”, noua modă în rândul românilor. Medicul Cristian Oancea: ”Pun în pericol viața oamenilor!”

Medicii susțin că din ce în ce mai mulți pacienți cer documente de imunizare împotriva SARS CoV-2, fără a fi vaccinați.

”Vaccinarea la chiuvetă”, noua modă în rândul românilor. Medicul Cristian Oancea: ”Pun în pericol viața oamenilor!”
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    26 Aug 2021   •   16:57

Unii români ar fi plătit diferite sume pentru a fi vaccinați doar în acte, susține medicul Cristian Oancea de la Timișoara.  Așa a apărut termenul de "vaccinare la chiuvetă".

"Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică.

Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.

Cert este că deja în spațiul public se aude din ce în ce mai mult de oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. Atragem atenția tuturor care fac vaccinare, pe această cale, să nu se joace cu asemenea lucruri, pentru că pun în pericol viața oamenilor!", a declarat medicul, potrivit Digi 24.

Explicația acestuia vine după ce mai mulți oameni au ajuns în stare gravă la spital, deși oficial erau vaccinați, în Timișoara.

Acest lucru i-a făcut pe medici să se întrebe dacă certificatele prezentate erau adevărate. Au aflat că oamenii dădeau bani pentru certificate de vaccinare, dar de fapt nu primiseră dozele.

Există multe voci care susțin că în cabinetele medicilor de familie se încasează între 100 şi 300 de euro pentru un certificat fals de vaccinare.  

”Rugăm responsabilitate, oamenii să nu obțină acel certificat degeaba, să nu dea bani pe acel certificat și rugăm medicii de familie să nu se compromită la aceste acte. Ei vin la spital cu forme foarte severe de boală și se declară vaccinați și noi ne punem întrebări cât de ”vaccinat” este pacientul respectiv și dacă vaccinul mai are vreun efect sau nu.

Este un act ilegal să dai o adeverință de vaccinat la o persoană care nu s-a vaccinat doar că să circule liber”  a declarat medicul Cristian Oancea la Antena 3. 

Și medicul Gindrovel Dumitra a declarat că inclusiv lui i s-a întâmplat să vină pacienți să-i ceară doar documentul de imunizare. Acesta susține că toți colegii său au refuzat  solicitările pacienților de a le da doar certificatul fără să-i vaccineze:

"Din discuțiile pe care le-am purtat cu colegii mei, pe forumurile noastre de discuții, a reieșit că s-a întâmplat și în altă parte. Dar colegii spun că nu au dat curs solicitării.", a spus medicul. 

×
Subiecte în articol: gindrovel dumitra cristian oancea
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close