Antena 3 Actualitate Van Rompuy: Ameninţarea existenţială la adresa euro s-a încheiat. Sunt veşti proaste privind şomajul

Van Rompuy: Ameninţarea existenţială la adresa euro s-a încheiat. Sunt veşti proaste privind şomajul

25 Apr 2013   •   18:56
Van Rompuy: Ameninţarea existenţială la adresa euro s-a încheiat. Sunt veşti proaste privind şomajul
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat, joi, la finalul întrevederii cu preşedintele Traian Băsescu, că în ceea ce priveşte moneda euro "ameninţarea existenţială' s-a încheiat, însă există veşti proaste în ceea ce priveşte nivelul şomajului, scrie Mediafax.
   
Van Rompuy a declarat că în ceea ce priveşte situaţia economică din Europa există atât veşti proaste, cât şi veşti bune.
   
"Vestea bună este că vedem o îmbunătăţire substanţială a situaţiei, cu stabilitate financiară mai mare în zona euro. De asemenea, pe frontul fiscal şi economic asistăm la semnale substanţiale pozitive, adică competitivitate crescută, exporturi crescute şi finanţe publice mai sigure, cu deficite publice mai mici. De aceea putem spune că ameninţarea existenţială la adresa euro s-a încheiat", a susţinut preşedintele Consiliului European.
   
Totodată, el a menţionat că în categoria veştilor proaste se încadrează faptul că încă există criza economică, în pofida succesului în reducerea şomajului.
   
"Trebuie să acţionăm pe crearea de locuri de muncă pe termen scurt, aşa cum o facem şi pentru îmbunătăţirea potenţialului de creştere şi creare de locuri de muncă pe termen lung. Iniţiativa de angajare în rândul tinerilor cu 6 miliarde de euro, convenită ca parte a bugetului UE, este un exemplu asupra a ceea ce face Uniunea Europeană pentru a crea mai multe locuri de muncă în regiunile afectate cel mai mult de şomajul în rândul tinerilor", a mai declarat Van Rompuy.
   
Preşedintele Consiliului European a ţinut să-l felicite pe şeful statului pentru rezultatele în sustenabilitatea economică.

"Rezultatele se văd acum pentru dumneavoastră şi pentru Guvern, dar şi pentru poporul român", a susţinut oficialul european.
   
Van Rompuy a susţinut că unul dintre subiectele discutate cu Băsescu s-a referit la agenda Consiliului European din luna mai, unde se va discuta despre taxare şi energie.
   
În ceea ce priveşte taxarea, Van Rompuy a menţionat că sunt necesare progrese în domeniul consolidării fiscale, între obiective fiind "combarea eficientă" a paradisurilor fiscale şi a fraudei în domeniul TVA.
   

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close