Antena 3 CNN Actualitate Vasilică Dănileţ, tot mai aproape de excluderea din CSM. Şi magistraţii ieşeni au votat în favoarea revocării sale

Vasilică Dănileţ, tot mai aproape de excluderea din CSM. Şi magistraţii ieşeni au votat în favoarea revocării sale

Vasilică Dănileţ, tot mai aproape de excluderea din CSM. Şi magistraţii ieşeni au votat în favoarea revocării sale
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Ian 2013   •   16:31

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au votat, luni, pentru revocarea judecătorului Cristi Danileţ din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în favoarea revocării pronunţându-se 35 de judecători din cei 46 prezenţi, informează Mediafax.
   
Judecătoria Iaşi a luat în discuţie, luni după-amiază, propunerea formulată de Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea de revocare a judecătorului Cristi Vasilică Danileţ din funcţia de membru al CSM, ales din partea judecătoriilor.
   
La întrunire au fost prezenţi 46 de judecători din cei 49 care activează în cadrul Judecătoriei Iaşi. Un număr de 35 de judecători ieşeni au votat pentru, 10 împotrivă, iar un judecător s-a abţinut.
   
"Urmează să comunicăm rezultatele finale Judecătoriei Vâlcea. Pentru revocare erau necesare 33 de voturi. A fost vot secret. S-a pornit de la motivarea celor de la Vâlcea că domnul Danileţ ar fi participat la o procedură netransparentă a alegerii conducerii CSM. El a dat impresia că urmăreşte mai degrabă propria sa imagine", a declarat Daniel Mirăuţă, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Iaşi.
   
Potrivit acestuia, întrunirea judecătorilor din Iaşi a durat 40 de minute şi a fost lipsită de controverse. "Au fost puţine luări de cuvânt, n-a fost o adunare generală tensionată", a mai spus Daniel Mirăuţă.
   
În 7 ianuarie, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a declanşat procedura de revocare din CSM a judecătorului Cristi Danileţ.
   
Vineri, Judecătoria Râmnicu Vâlcea anunţa că 43 de instanţe s-au pronunţat în favoarea revocării judecătorului Cristi Danileţ din Consiliului Superior al Magistraturii, 538 de judecători au votat pentru îndepărtarea acestuia din CSM, 110 împotrivă şi 63 s-au abţinut, ceea ce ridică problema legitimităţii sale în forul magistraţilor.

Reprezentanţii Asociaţiei Magistraţilor din România au solicitat, miercuri, demisia de onoare a membrilor CSM, precizând că dacă acest lucru nu se va întâmpla, vor fi declanşate procedurile de revocare din funcţii a tuturor membrilor CSM.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close