Antena 3 CNN Actualitate Vasluiancă întoarsă recent din Italia pusă dur la punct de o vânzătoare căreia i-a spus: „Io non conosco dinero romeno"

Vasluiancă întoarsă recent din Italia pusă dur la punct de o vânzătoare căreia i-a spus: „Io non conosco dinero romeno"

Mulți români au obiceiul ciudat de a uita limba română atunci când locuiesc o perioadă într-o țară străină. Așa că la întoarcere, cel puțin în primă instanță, se exprimă ceva mai greu. Sunt de notorietate expresiile “quatro mici con mustar” sau “come se dice la Coca Cola?” Probabil așa a pățit și o vasluiancă întoarsă recent din Italia care a ajuns celebră pe internet după ce s-a confruntat cu un astfel de lapsus.

Vasluiancă întoarsă recent din Italia pusă dur la punct de o vânzătoare căreia i-a spus: „Io non conosco dinero romeno"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    23 Mar 2021   •   22:50

Publicația locală Vremea Nouă reproduce o discutie care ar fi avut loc într-un magazin din zona Gãrii, auzită de un vasluian, potrivit sursei citate.

Astfel, cumpărătoarea proaspăt întoarsă din Italia ajunge la casă și spune cu un vădit accent italian: “Buon giorno, quanta il face productele?”. “50 de lei”, îi rãspunde, probabil surprinsă, vânzătoarea.

“Scuzi, io non conosco dinero romeno”, a continuat clienta, spre surprinderea și mai mare a vânzătoarei.

Așa că femeia de la casa de marcat nu a avut încotro și i-a aruncat 'italiencei' o replică genialã: “50 de lei, fă! Că ești din sat cu mine!”.

Se pare că, imediat, cumpărătoarea a plătit produsele și a plecat nervoasă din magazin.

Întâmplarea aduce ne aminte de povestea marelui fotbalist Florin Răducioiu care a intrat în istorie și din cauza unui moment în care limba română l-a pus în dificultate.

Răduicoiu a petrecut patru ani în Italia, jucând și la Verona, Brescia și AC Milan, timp în care a câștigat trei trofee, iar când reporterii italieni l-au rugat să traducă în română „Buon Natale” (n.r. Crăciun Fericit), după câteva secunde de ezitare, Răducioiu le-a răspuns italienilor: „Crăciun Bun”.

 

×
Subiecte în articol: Vaslui vanzatoare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close