Antena 3 CNN Actualitate Veste bună pentru gălăţeni. Numărul şi intensitatatea seismelor au scăzut în ultimele zile

Veste bună pentru gălăţeni. Numărul şi intensitatatea seismelor au scăzut în ultimele zile

Veste bună pentru gălăţeni. Numărul şi intensitatatea seismelor au scăzut în ultimele zile
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Oct 2013   •   17:00

Prefectul de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, le-a dat o verste bună gălăţenilor speriaţi de cutremurele care au avut loc în ultima perioadă în regiune. Acesta a precizat că numărul şi intensitatea cutremurelor produse în satul Izvoarele au scăzut constant în ultimele zile şi că "gradul de degradare a locuinţelor nu este atât de mare încât să pericliteze siguranţa oamenilor".

"Nicio clipă nu s-a pus în discuţie aplicarea planului de evacuare a populaţiei întrucât situaţia actuală din teren este departe de a impune acest lucru. Numărul cutremurelor şi intensitatea acestora au scăzut constant în ultimele zile, iar gradul de degradare a locuinţelor nu este atât de mare încât să pericliteze siguranţa oamenilor", a spus prefectul Emanoil Bocăneanu, citat Mediafax.

Prefectul a mai declarat că a dispus formarea unei comisii de evaluare a pagubelor produse de cutremurele care au avut loc în ultima perioadă în satul Izvoarele. Scopul comisiei este de a semnala apariţia riscului de prăbuşire a locuinţelor din zona respectivă.

"Zona Izvoarele este monitorizată cu toată atenţia de către autorităţile de la nivel local, judeţean şi central, care se află într-o comunicare permanentă cu cei mai buni specialişti în seismologie şi domenii conexe", a precizat prefectul.

Peste 200 de cutremure au avut loc în zona comunelor Slobozia Conachi şi Schela din Galaţi, cel mai afectat fiind satul Izvoarele.

Ultimul seism de peste 2,5 grade în Galaţi s-a produs duminică, la ora 5.35 şi a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter.

Zeci de localnici din satul Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, au ieşit în stradă, săptămâna trecută, cerând autorităţilor explicaţii privind cauza cutremurelor.

Satul Izvoarele din comuna Slobozia Conachi s-a aflat şi printre localităţile afectate de inundaţiile produse în perioada 13 - 14 septembrie în judeţul Galaţi.

 

×
Subiecte în articol: Cutremur in Romania
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close