Antena 3 CNN Actualitate Veste teribilă primită de Şerban Ionescu. Actorul e internat la Spitalul Elias, iar medicii spun că....

Veste teribilă primită de Şerban Ionescu. Actorul e internat la Spitalul Elias, iar medicii spun că....

Veste teribilă primită de Şerban Ionescu. Actorul e internat la Spitalul Elias, iar medicii spun că....
de O.P.    |    20 Sep 2012   •   11:24

"Domnul Şerban Ionescu este internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias pentru continuarea protocolului de îngrijire adecvat afecţiunii neurologice de care suferă", arată medicul Valentin Calu, într-un comunicat de presă.

La jumătatea lunii august, Şerban Ionescu, care a fost diagnosticat în urmă cu aproape un an cu borelioză, s-a întors în România de la clinica din Germania în care a fost îngrijit şi unde a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică.

Potrivit avocatului său, citat de Gândul.info, actorul încearcă să facă faţă cum poate situaţiei în care se află: "Vorbeşte, râde, discută, însă are probleme locomotorii, cauzate de boala sa. A fost la patru clinici în Germania şi a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică. Boala este incurabilă, nu există un tratament, care să îl poată vindeca. Săptămâna viitoare îl vom interna cel mai probabil la spitalul Elias, unde va urma un tratament medicamentos şi fizioterapie, impuse de medicii din Germania", preciza atunci avocatul Cătălin Dancu.

Şerban Ionescu locuieşte în prezent în Bucureşti, în casa unui prieten. Cătălin Dancu îl va reprezenta pe Şerban Ionescu în divorţul de soţia lui, Magda Catone. Primul termen este 19 octombrie, la Judecătoria Sectorului 2. Scleroza laterală amiotrofică constă într-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase din creier şi măduva spinării, numite neuroni motori, ce controlează muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă, invalidantă şi fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale ale corpului devin treptat din ce în ce mai dificile şi pot provoca diferite alte boli şi complicaţii.

×
Subiecte în articol: serban ionescu
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close