Antena 3 Actualitate Veşti bune vin de la Bruxelles. Comisia Europeană a aprobat EXTINDEREA metroului cu fonduri structurale

Veşti bune vin de la Bruxelles. Comisia Europeană a aprobat EXTINDEREA metroului cu fonduri structurale

30 Apr 2013   •   21:21
Veşti bune vin de la Bruxelles. Comisia Europeană a aprobat EXTINDEREA metroului cu fonduri structurale
Sursa foto: Foto: Agerpres

Comisia Europeană a aprobat marţi includerea magistralelor de metrou M4 (Parc Bazilescu - Străuleşti) şi M5 (Drumul Taberei - Universitate), precum şi a tronsonului de autostradă Sebeş-Turda în rândul proiectelor care sunt finanţate prin Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS-T).
   
Obiectivele de investiţii menţionate au o valoare estimată de peste 2 miliarde de euro şi urmează să fie finanţate din instrumente structurale, cu durată de implementare până la sfârşitul anului 2015, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor, citat de Mediafax.
   
În urma discuţiilor purtate de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, săptămâna trecută, la Bruxelles, în vederea includerii acestor proiecte în POS-T, Comisia Europeană a aprobat modificările solicitate de către partea română, ceea ce înseamnă că Ministerul Transporturilor va putea deconta din bugetul Uniunii Europene contribuţia de 85% din fonduri structurale.
   
În prezent sunt în pregătire documentaţiile tehnico-economice, iar până în luna septembrie vor fi transmise cererile de finanţare şi de rambursare a cheltuielilor.
  

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana Relu Fenechiu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close