Antena 3 CNN Actualitate Veşti proaste pentu români! La ce scumpiri să ne aşteptăm în lunile următoare

Veşti proaste pentu români! La ce scumpiri să ne aşteptăm în lunile următoare

Sunt anunţate scumpiri în perioda următoare, astfel că preţul pentru carnea de porc va fi în creştere. De altfel, şoferii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru carburanţi.

Veşti proaste pentu români! La ce scumpiri să ne aşteptăm în lunile următoare
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    11 Oct 2020   •   11:06

Carnea de porc este unul dintre produsele pe care le vom cumpăra la preţuri mai mari.

Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre cauza scumpirii produselor din carne de porc.

Cifrele arată că preţul pentru tona de porumb a crescut cu aproximativ 90 de lei.

''Ar trebui să existe o corelaţie între creşterea preţurilor la cereale care reprezintă baza de furaje a animalelor şi preţul final al cărnii de porc în garantare. Uitându-ne istoric, nu întotdeauna lucrurile s-au întâmplat aşa. Ar trebui să facem o distincţie între carnea de porc produsă în fermele comerciale care îşi vând animalele către abatoare şi ulterior abatoarele către retail, unde de fapt acei fermieri nu au un contact direct şi nemijlocit cu consumatorul. Ca atare, ei nu prea pot ei prin iniţiativă proprie să crească preţul cărnii de porc. Pot cei care cresc animale în gospodăriile mici şi care comercializează animalele direct către consumatorul final (...) Vor face asta în mod cert şi acest lucru se va întâmpla pe măsură ce ne apropiem de perioada cea mai ridicată a consumului, respectiv sărbătorile de iarnă'', a explicat Ioan Ladoși la Antena 3.

De sumpiri vor avea parte și șoferii. Prețul pentru carburanți din ultima lună sunt tot mai mari la pompă. Un plin este mai scump acum față de luna trecută.

Astfel, prețul pe litru este mai scump cu aproximativ 50 de bani, însă prețul este diferit în funcție de zonele din Capitală.

Răzvan Nicolescu, expert în energie, a anunțat în exclusivitate la Antena 3, că prețul țițeiului este într-un trend de creştere.

×
Subiecte în articol: vesti proaste romani scumpiri benzina
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close